Mensen met dementie bekijken expositie What remains

3 oktober 2016, van 14:30 tot 16:00, Coda Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, € 7,50 incl. rondleiding en toegang CODA Museum

Door Agenda

Rondleiding voor mensen met dementie en hun verzorgers besteedt deze maand aandacht aan een aantal werken in de tentoonstelling What Remains

Steeds meer mensen ontdekken hoe ontspannend Onvergetelijk CODA is, de interactieve rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (partner, kinderen, buren, familie of vrienden). Het gaat er deze middag niet om of je veel over kunst weet, maar om het samen delen van verhalen en ervaringen. Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers is Onvergetelijk CODA een ontspannen middagje uit, iedere keer weer. Speciaal opgeleide rondleiders behandelen maandag 3 oktober aan de hand van het thema ‘Van begin tot eind?’ verschillende werken die te zien zijn in de tentoonstelling What Remains. De middag begint zoals altijd om 14.00 uur met een kopje koffie of thee waarna samen de tentoonstelling bezocht wordt.

In What Remains zijn werken rond het thema schoonheid en verval te zien en een aantal van die werken staat centraal tijdens de rondleiding Onvergetelijk CODA op 3 oktober. In een ongedwongen sfeer gaan de deelnemers deze werken bekijken waarbij vragen gesteld worden als: Blijft er iets van schoonheid over na verval? Kun je in verval schoonheid zien? Is iets dat vervallen of afval geworden is, altijd het eindstadium van iets? Al kijkend en pratend ontdekken de deelnemers onder deskundige begeleiding van de rondleiders of het de kunstenaars misschien gelukt is om verval om te buigen tot schoonheid. Werken die deze middag aan bod komen zijn
Oorsprong van Andreas Hetfield, Game over van Nicolas Dings, Een 4000 jaar oude Taxus op een kerkhof in Crowhurst (Engeland) van Frans Beerens, Mining Site 36 van Hugo Tieleman en Aquadyne, een sculptuur van Jan Eric Visser.

Onvergetelijk CODA
Deelnemers bezoeken onder begeleiding van speciaal getrainde rondleiders de tentoonstelling What Remains in CODA Museum. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgt iedereen de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen waarbij de nadruk niet op de ziekte ligt. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mensen met dementie als voor hun mantelzorgers (partner, kinderen, buren, familie of vrienden) een bijzondere ervaring. De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee.

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen en u dient zich daarom vóór 1 oktober aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. De volgende rondleiding staat gepland op maandag 7 november.

Onvergetelijk CODA heeft dit jaar de derde prijs bij de verkiezing voor ‘Meest maatschappelijk uitje’ van de ANWB gewonnen. Daarnaast heeft CODA als eerste organisatie in de regio het vignet ‘Dementievriendelijke organisatie’ uit handen van Alzheimer Oost-Veluwe gekregen.

Onvergetelijk CODA | maandag 3 oktober, 14.30 – 16.00 uur | € 7,50 incl. rondleiding en toegang CODA Museum

anwbdementie

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?