Metalband Bleeding Gods met Apophys en The Lucifer Principle

23 februari 2018, om 20:00, Gigant Popzaal, Nieuwstraat , €12,00/10,00

Door Agenda

Persfoto Bleeding Gods

Metalband Bleeding Gods, met de Apeldoornse bassiste Gea Mulder, komt op 23 februari naar de popzaal van Gigant. In mei gaat de band op tour door Japan, maar voor die tijd is Apeldoorn nog aan de beurt! In het voorprogramma staan death metalband Apophys en de Apeldoornse metalmannen van The Lucifer Principle. De deuren van de popzaal openen op 23 februari om 19:30 en het concert start om 20:00. Tickets kosten €12,00, Vrienden van Gigant betalen €10,00. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Bleeding Gods

Bleeding werd opgericht in 2012 toen gitarist Ramon Ploeg begon met het schrijven van een album nadat hij de Nederlandse death metal band Houwitser had verlaten. Toen de pre-productie demo klaar was, was de tijd rijp om te zoeken naar bandleden en nam hij contact op met een aantal collega-metalmuzikanten om Bleeding Gods te vormen. In 2014 tekende Bleeding Gods voor hun debuutalbum ‘Shepherd Of Souls’ met Punishment 18 Records en kreeg wereldwijd geweldige recensies.

Een jaar later was het keerpunt daar: nieuwe line-up, nieuwe songs, nieuw concept en een nieuw album, Bleeding Gods vernieuwde hun opstelling en zijn nu sterker dan ooit! Na hun debuut ‘Shepherd Of Souls’ weet de band precies welke band ze willen zijn en heeft de band een geheel nieuw concept gemaakt. Met dit concept, artwork en hun gloednieuwe album ‘Dodekathlon’ tekende de band een wereldwijde deal met de almachtige Nuclear Blast Records. Het album ‘Dodekathlon’ verscheen op 12 januari 2018. Om dit te vieren komt de band op 23 februari met Apophys en The Lucifer Principle naar Gigant!

Apophys

De Nederlandse death metal act Apophys heeft leden van gerenommeerde Nederlandse bands als God Dethroned en Toxocara. De band is opgericht in 2012 en weet sindsdien goed hun weg te vinden in de moderne death metal scene. Sinds de release van hun debuutalbum heeft Apophys internationaal getourd met acts als Vader, Hate Eternal, Dying Fetus, Misery Index, Cattle Decapitation en vele anderen, en traden ze op op festivals als Eindhoven Metal Meeting en Deathfeast Open Air. Begin 2018 mogen we het album ‘Devoratis’ verwachten!

The Lucifer Principle

Natuurlijk kan Apeldoorns metaltrots vanavond niet ontbreken! Voor old school death metal ben je bij The Lucifer Principle aan het juiste adres. In 2009 kwam het tweede album ‘Welcome To Bloodshed’ uit, wat de band tot festivals als Graspop, Zwarte Cross en Alcatraz Festival bracht. In 2017 was daar de sterke derde plaat ‘Play Dead’, welke met veel enthousiasme door het publiek werd onthaald tijdens een cd-presentatie in Gigant.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?