Metalband The Charm The Fury wervelende show

27 januari 2018, om 20:30, Gigant Popzaal, Nieuwstraat , €13,00/11,00

Door Ben Eggermont

Persfoto

Vier jaar na het internationaal enthousiast ontvangen debuutalbum keerde The Charm The Fury in 2017 terug met een verwoestend nieuwe plaat, getiteld “The Sick, Dumb & Happy”. De walging van de huidige maatschappij en een staalharde wil om mensen niet naar hun smartphone, maar naar de fikkende wereld te laten kijken, maakt het een metal-album dat hoge ogen gooit. De Nederlandse metalband The Charm The Fury komt op 27 januari voor een concert naar de popzaal van Gigant. Het concert start om 20:30. Tickets kosten €13,00. Vrienden van Gigant betalen €11,00.
The Charm The Fury heeft zichzelf heruitgevonden met een vuistslag van ultra-moderne, maar unieke heavy metal. In 2017 acteert de band op de toppen van hun kunnen, gedreven door een gezamenlijke passie voor muziek waar festivalvelden massaal hun hoofd bij op en neer slaan. Met
een indrukwekkend bereik van melodische, intieme zang tot strotten pijnigende, brute grunts, laat frontvrouw Caroline Westendorp zien dat metalmeisjes veel meer kunnen zijn dan een mooi plaatje. ,,Mensen luisteren niet naar metal om een catchy popliedje te horen. Ze luisteren ernaar omdat ze daar juist genoeg van hebben en iets anders willen,” zegt drummer Mathijs Tieken. ,,We hebben onze muziek dus helemaal teruggebracht naar de basis, en aan die basis hebben we non-stop gewerkt. Metalfans, zelfs de allerjongste, worden nog steeds gegrepen door bands als Metallica en Pantera. Dat zegt iets. Al worden ze doodgegooid met popidolen als Katy Perry en Beyoncé, er zijn altijd nog kids die Metallica-shirts dragen en de rest een middelvinger geven. We grijpen altijd terug op die bands. Die shit is tijdloos.”

Met een gewelddadige groove, omringd door waanzinnige melodieën en nog donkerder, intenser materiaal, zet The Charm The Fury zich neer als één van de meest veelbelovende metalbands in Europa. Het Hollandse quintet is klaar, hongerig en gewapend voor een volgende, grote stap.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?