Michael Prins

31 maart 2016, van 20:00 tot 20:55, Hanoszaal te Apeldoorn

Door Agenda

Michael Prins met A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours
A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours’ lijkt een uitstekend motto voor de Haarlemse singer-songwriter Michael Prins die in 2013 de tweede editie van de Beste singer-songwriter van Nederland won.

 

Grote meesters in de classical songwriting
Michael Prins is de belichaming van de de ‘classical songwriting’. Dat is wat hem drijft. De grote meesters in het genre zoals Jeff Buckley en Rufus Wainwright hebben Michael Prins geïnspireerd voor zijn eigen liedjes. En terecht. De meesters in het genre draaiden er niet omheen ‘ze waren zo duidelijk en hun liedjes zó mooi. Dat durfden ze toen, gewoon de simpele emotie raken’ constateert Prins zelf. En dat is precies wat Prins ook zelf losmaakt met zijn tweede album A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours.

 

Alternatief duet met Carice van Houten
Na zin debuut bij De beste singer-songwriter van Nederland volgden de successen zich in rap tempo op voor Michael Prins. Het nummer Close to you waarmee hij de audities van De Beste Singer Songwriter van Nederland won, werd direct een hit. Zijn debuutalbum Rivertown Fairytales belandde in de top 10 van de Album Top 100. De eerste tour van Michael Prins was in no-time uitverkocht. Samen met Carice van Houten bracht Michael Prins de alternatieve ballet Fear Not uit, een melancholisch duet dat in de verte aan de stijl van Fink doet denken.

De voorstelling A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours beloofd een intiem en adembenemend optreden te worden. Ontroerend en persoonlijk, klein en groots. Met zijn prachtige nummers en eigen werk, in de stijl zoals we hem hebben leren kennen. A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours. Droom mee met Michael Prins en beleef een show waarin zijn sobere en fragiele songs helemaal tot hun recht zullen komen.

Donderdag 31 maart, 20:00 uur

Hanoszaal

Kaarten € 18,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?