Mindfulness voor kinderen en jongeren

19 september 2016, Jean Monnetpark 43, Apeldoorn

Door Agenda

Denk je dat een mindfulnesstraining iets is voor je (klein)zoon of (klein)dochter? Op 19 september start weer een aantal nieuwe mindfulnessgroepen voor kinderen en jongeren (5 t/m 18 jaar) bij Opgroeien in Aandacht.

Er is veel drukte in en om ons heen en we krijgen op een dag nogal wat informatie te verwerken. Kinderen en jongeren hebben vaak ‘een vol hoofd’ en spanning in hun lijf, net als volwassenen. Ze moeten de hele dag van alles, kunnen zich niet goed concentreren, zijn onrustig en moe. Tijdens de 8-10-weekse mindfulnesstraining ‘Aandacht werkt!’ leren kinderen en jongeren om even te stoppen met doorgaan en met vriendelijke aandacht aanwezig te zijn in het moment. Ze oefenen in het opmerken en leren kennen van hun ‘binnenwereld’, zoals gedachten en gevoelens. Dit helpt ze beter om te gaan met de vele prikkels in de buitenwereld.

Tijdens de mindfulnesstraining leren kinderen en jongeren vaardigheden die ze hun hele leven kunnen gebruiken: jezelf tot rust brengen, luisteren naar de seintjes van je lijf, gevoelens opmerken en toelaten, je beter concentreren, benoemen en begrijpen van gedachten en op jezelf vertrouwen. Ook leren ze hoe ze altijd terug kunnen gaan naar hun ademhaling en wat de adem ze eigenlijk kan vertellen. Een groot deel van de training bestaat uit het ontwikkelen van vriendelijke aandacht, voor jezelf én anderen.

De training is geschikt voor iedere 5- tot 18-jarige die soms last heeft van spanning, vermoeidheid, een hoofd vol (pieker)gedachten, rusteloosheid en/of boze, verdrietige of angstige gevoelens. Mindfulness is ook geschikt voor kinderen en jongeren die behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen en te mogen zijn zoals je bent. Daarnaast hebben kinderen en jongeren die slecht in slaap kunnen vallen, zich vaak zorgen maken, aan zichzelf twijfelen of (hoog)gevoelig zijn, baat bij de training.

De training wordt in kleine groepjes gegeven (indeling op basis van leeftijd) door orthopedagoog en mindfulnesstrainer voor kinderen & jongeren Linda Nijhof. Voor meer informatie en inschrijven: stuur een mailtje naar info@opgroeieninaandacht.nl of vul het aanmeldformulier in op www.opgroeieninaandacht.nl.

Opgroeien in Aandacht biedt mindfulness voor kinderen en jongeren van 5 t/m 18 jaar in de vorm van een 8- of 10-weekse training. Het is een onderdeel van In Aandacht: Mindfulness voor kinderen en volwassenen, Tai Chi, Chi Kung en Zen. www.inaandacht.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?