Mindfulness-training in Apeldoorn

29 september 2016, van 16:00 tot 17:30, de Springplank, Tussen de Eiken 109, Apeldoorn

Door Agenda

Mindfit biedt sinds november 2015 generalistische basis ggz in Apeldoorn. Mindfit is een jonge organisatie die helpt bij het verbeteren van de psychische conditie. Patiënten met lichte tot matige, niet-complexe problemen kunnen met een verwijsbrief bij ons terecht voor kortdurende psychologische behandeling. We werken vanuit de gedachte – gesteund door wetenschappelijk onderzoek – dat iedereen met een fitte geest gezonder leeft. Eén van de manieren om dit te bereiken is door het geven van de mindfulness-training.


Mindfulness-training? Wat is dat?
Mindfulness is bedoeld voor volwassenen met klachten van stress, spanning, somberheid, piekeren, niet lekker in je vel zitten, psychosomatische klachten, concentratieproblemen of gejaagdheid. In de drukte van alledag vergeten mensen vaak te genieten van en te leven in dit moment. Zij maken zich zorgen over de toekomst of zijn met hun gedachten bij het verleden. Met mindfulness leer je beter luisteren naar je lichaam en kun je psychische klachten voorkomen. Wil je bewuster en met meer aandacht luisteren naar (de grenzen van) je lichaam en zo meer ontspannen en bewuster leven in het hier en nu? Dan is deze mindfulness-training zeker iets voor jou.


Oefen invloed uit op je eigen gezondheid door de mindfulness-training
Tijdens de training leer je invloed uitoefenen op je eigen gezondheid en welbevinden door een andere manier van aandacht geven aan je klachten. Je leert bewust aandacht te hebben voor gedachten, lichamelijke reacties en gevoelens, die zich op een bepaald moment voordoen. Daardoor kun je leren uit de automatische (stress-)reactie te blijven en op een andere manier, lees gezondere manier, te reageren op signalen van lichaam en geest. In de groep komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • meditatie gericht op de ademhaling
  • bodyscan en bewustwording van eigen lichaam
  • bewegingsoefeningen met aandacht richten op dagelijkse activiteiten
  • zitmeditatie gericht op lichamelijke sensaties, gedachten en gevoelens


Praktische informatie
Mindfit werkt vanuit verschillende locaties in Overijssel, Drenthe en Gelderland. Sinds eind 2015 zijn hier een drietal locaties in Apeldoorn aan toegevoegd. Onze hoofdlocatie is gebouw ‘de Springplank’, Tussen de Eiken 109, in de wijk Osseveld.

Donderdag 29 september aanvang 16.00 tot 17.30 starten wij op de locatie de Springplank met de mindfulness-training. Het betreft acht bijeenkomsten van anderhalf uur. De bijeenkomsten zijn wekelijks op de donderdagmiddag.

Voor meer informatie kun je de kring Apeldoorn bereiken via het telefoonnummer 088 646 3314 of via apeldoorn@mindfit.nl. Meer informatie over Mindfit kring Apeldoorn vindt u op www.mindfit.nl/kringapeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?