Mini Masterclass

14 maart 2013 - 13 maart 2013, van 00:00 tot 23:59, Podium Gigant

Door Redactie

NJO

Mini Masterclass met Charles Neidich

Klarinetvirtuoos coacht jonge talenten richting gratis concert

De Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn en het NJO houden zich beiden bezig met de ontwikkeling van jong talent en slaan de handen ineen dit voorjaar. Samen organiseren zij een Mini Masterclass in het Apeldoornse Gigant, die wordt afgesloten met een gratis toegankelijk concert op donderdag 14 maart.

De Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn organiseert al ruim 20 jaar masterclasses voor kamermuziek. Het Nederland-Ruslandjaar 2013 vormde voor de ISMA een mooie aanleiding om in samenwerking met het NJO tussen 12 en 14 maart een Mini Masterclass in Podium & Filmtheater Gigant in Apeldoorn te verzorgen; op het programma uiteraard werk met een Russisch thema. Acht jonge musici zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de masterclass, onder wie de (oud-)NJO’ers Jasper Grijpink, Jelrik Beerkens en voormalig young artist in residence van de NJO Muziekzomer Lisanne Soeterbroek.

De Amerikaanse klarinettist Charles Neidich coacht de musici en speelt zelf ook mee. Neidich geniet wereldwijd erkenning als een van de meest betoverende virtuozen op zijn instrument, de klarinet. In de woorden van The New Yorker: “He’s an artist of uncommon merit – a master of his instrument and, beyond that, an interpreter who keeps listeners hanging on each phrase.”

Het concert na afloop van de Mini Masterclass op donderdag 14 maart is vrij toegankelijk, al wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd. Reserveren is gewenst, dit kan bij Gigant via nummer 055-5216346. Kijk voor meer informatie op www.masterclass-apeldoorn.nl.

Mini Masterclass – afsluitend concert met Charles Neidich

14-3-2013 / 20:15 uur / Podium & Filmtheater Gigant, Apeldoorn

Programma:
Sergej Prokofjev – Ouverture
Tristan Keuris – Trio
Igor Stravinsky – L´Histoire du Soldat
Theo Loevendie – Tre Pezzi
Sergej Prokofjev – Sonata

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?