Mini & Maxi – NU!

3 oktober 2015 - 18 september 2015, om 20:00, Rabobankzaal

Door Redactie

Legendarisch duo Mini & Maxi terug op de planken

We hebben de The King, de Queen of Soul, de King of Pop en…..De Grootmeesters van het Muzikale Variété! Mini en Maxi zijn terug in het theater met de nieuwe show NU!, springlevend en vol enthousiasme om weer samen op te treden!

Variété en kleinkunst in een gouden repertoire

Het duo Karel de Rooij en Peter de Jong alias Mini & Maxi gebruiken hun ervaringen van de afgelopen 10 jaar als coach en mentor van variété-talenten zoals de Ashton Brothers, Percossa, Eric Koller en de Wëreldbänd om hun repertoire in verfriste vorm opnieuw uit te brengen. Het duo treedt al sinds 1969 op onder de naam Mini & Maxi en heeft een gouden repertoire met legendarische kleinkunst, acrobatiek en fysiek theater. De nieuwe show NU! is gebaseerd op variété-repertoire verrijkt met de nieuwe ervaringen van het duo.

Variété en teksten van Samuel Becket

Na een dubbele nekhernia van Peter de Jong (Maxi) kwam er in 2004 abrupt einde aan het legendarische duo dat 35 jaar internationaal triomfen vierde met woordeloze voorstellingen. Wel hadden beide heren de hoofdrollen in de theaterhit Wachten op Godot van Samuel Bechkett en speelden ze samen in The Sunshine Boys. Door het abrupte einde van de optredens van de grootmeesters van het muzikale variété is er nooit een echt punt gezet achter het duo. “De drang om het weer te doen is eigenlijk altijd blijven bestaan”, aldus Karel de Rooij. En dat is tot uiting gekomen in de voorstelling NU!.

De voorstelling NU! is gebaseerd op variété-repertoire aangevuld met klein aantal teksten uit Wachten op Godot. De zin om te spelen bij beide heren is groter dan ooit. In samenwerking met vaste regisseur Jos Thie (o.a. Armin van Buuren, Jochem Myjer) maken de heren met NU! een voorstelling die aan het legendarische Mini & Maxi van weleer een nieuwe dimensie toevoegt!

Zaterdag 3 oktober, 20:00 uur
Rabobankzaal
Kaarten vanaf € 31,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?