Minifestival StadsOase keert op 5 juli terug op het Cultuurkwartier

5 juli 2015, van 12:00 tot 20:00, Cultuurkwartier / Gigant

Door Redactie

© Henk Schrier

In 2015 keert de StadsOase in volle kracht terug naar het Cultuurkwartier! Na de succesvolle zomer die Gigant vorig jaar beleefde met het minifestival, kun je ook dit jaar weer elke zondag in juli en augustus terecht op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant voor o.a., muziek, film en een heerlijke bbq. Daarnaast is er volop ruimte gecreëerd voor de creatieve garde in de stad om hun initiatieven te tonen. Toegang tot de StadsOase is gratis. Het festival start wekelijks om 12:00 en duurt tot ongeveer 20:00.

Het programma van zondag 5 juli:

Muziek
16:30 – 17:30: The Rag Trade
De sound van de Ermelose band The Rag Trade is gelaagd, transparant en inhoudelijk. De band benut op een unieke manier de muzikale erfenis van de alternatieve popbands uit de jaren ’90 (ze komen niet voor niets uit hetzelfde dorp als de leden van Daryll-Ann) en mengt deze met een flinke dosis roots en eigenheid. “Een band die wat ons betreft één van de meest veelbelovende jonge bands van dit moment genoemd mag worden”, aldus Cortonville.

Trailerparkcaravan
Tussen 12:00 en 20:00 bekijk je non stop verschillende trailers in de knusse filmcaravan.

Bring-your-own BBQ
Neem je eigen vlees, vis of vegetarisch hap mee, Gigant zorgt voor de bbq’s en sauzen. Vlees vergeten? Geen probleem! Bij de bar koop je een bbq-pakketje.

DANS&zo
12:00: Workshop
14:00: Optredens DANS&zo

Dansschool DANS&zo opent de StadsOase om 12:00 met een workshop voor alle leeftijden. Sluit aan en gooi je voetjes van de vloer! Vanaf 14:00 presenteert de dansgroep verschillende nummers, van flamenco tot aan street & hiphop.

Marody’s Pretfeest
Schminken, haar invlechten, glittertattoos laten zetten; het kan allemaal bij Marody’s Pretfeest! Voor een klein prijsje zie je er de rest van de dag extra feestelijk uit. Ook leuk: je eigen vogelhuisje bouwen en pimpen!

Buitenbar
Geniet van een verfrissend biertje, een bijzondere wijn of een heerlijk glaasje fris.

Kunst i.s.m CODA
Op het Cultuurplein kun je verschillende kunstwerken vinden: Hartenslag van Ellen Bouter en Out of Palms Way van Julie Dodd.

Het programma van de StadsOase zal elke week variëren door aanvullende input uit de stad. Wil jij ook een bijdrage leveren tijdens StadsOase? Wil je optreden? Zeefdruk t-shirts verkopen, films laten zien, een moestuin aanleggen, appeltaarten bakken, een tafelvoetbaltoernooi organiseren, een feestje op de trap, schommelen, etc., etc.? Laat het Gigant weten! Neem voor ideeën wat betreft programma contact op met Irene Odile de Vries via hallo@ireneodile.com.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?