Mission Olympic Apeldoorn

4 april 2013, van 09:00 tot 12:00, Sportpark Orderbos

Door Redactie

Op 4 april staat de regionale finale van Mission Olympic in Apeldoorn op het programma. Mission Olympic is de grootste schoolsport competitie voor en door scholen en leerlingen. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs waarbij jongeren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het nationale kampioenschap voor scholen. Het doel van Mission Olympic is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport (twintig sportdisciplines) en het plezier van sporten met elkaar te laten beleven. Inmiddels nemen ruim 300 middelbare scholen deel aan Mission Olympic. Dit is bijna 50% van de scholen. Via selectieprocedures op middelbare scholen en de regionale finales sporten jaarlijks circa 150.000 jongeren met én tegen elkaar en strijden om een plaats in de nationale finale in Amsterdam.

In 7 verschillende sporten strijden 1500 leerlingen om de finale plekken in The School Final, de landelijke finale van Mission Olympic in Amsterdam. Bij CSV Apeldoorn (Voetbal Meisjes, Frisbee), Robur ’58 (Softbal), AMHC (Hockey), Tepci (Tepci) en WSV (Voetbal Jongens, Volleybal) nemen leerlingen van 28 verschillende middelbare scholen uit de wijde omgeving deel. De dag wordt centraal geopend in het Orderbos met een spectaculair optreden van de Apeldoornse DJ’s Stino & Jule. Vervolgens verspreidden de deelnemers zich over de verschillende sportlocaties om daar een hele dag te strijden om de plek in The School Final.

De centrale opening vindt om 9 uur plaats, het sportprogramma start om 10 uur op de verschillende locaties. Toeschouwers zijn zowel bij de opening als de sportprogramma’s welkom op de verschillende locaties!

Voor meer informatie kijk op: www.missionolympic.nl, www.facebook.com/MissionOlympicApeldoorn, volg de Twitteraccount @MissionOlympicA en Tweet mee over Mission Olympic met #missionolympic.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?