Mobiel inzamelmeubel ‘Return’

24 september 2012, van 17:00 tot 19:00, Apeldoorn

Door Redactie

Tomra Systems heeft een mobiel inzamelmeubel ontwikkeld voor de gescheiden inname van recyclebare materialen zoals spaarlampen, batterijen, cartridges en mobieltjes. Het doel van het meubel, genaamd de ‘Return’, is om de retourstromen van materialen efficiënt te laten verlopen.

“Onze samenleving gebruikt meer grondstoffen dan er beschikbaar zijn. Het is daarom logisch dat de recycling van materialen steeds belangrijker wordt. Inzamelpunten zijn momenteel vaak een collectie van losse bakken, die je verspreidt over locaties aantreft. Dat is onhandig voor de consument en de winkelier”, licht operatoneel directeur van Tomra René Hissink toe: “Wij hebben daarom een centraal en verrijdbaar inzamelmeubel ontworpen, dat tevens geheel aan te passen is aan de wens van de klant.”

Elke Return is in feite een uniek product. De afmetingen en in te nemen fracties kunnen worden aangepast, evenals de vormgeving en het videobericht op het ingebouwde beeldscherm. Het meubel kan gezien worden als concrete uiting van het specifieke duurzame beleid van de klant. “In de meeste gevallen kunnen winkeliers er zelfs voor kiezen om alle ingeleverde materialen direct te laten afvoeren door Stibat. Zo wordt men compleet ontzorgd”, concludeert Hissink.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?