Moke met nieuw materiaal in Gigant

15 maart 2013 - 13 maart 2013, van 00:00 tot 23:59, Gigant

Door Redactie

Gigant

Moke is sinds hun start in 2007 eigenlijk niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek. Na knaldebuut Shorland, opvolger The Long and Dangerous Sea en een live album met het Metropole Orkest, is het nu de beurt aan de nieuwe plaat Collider. Ook dit album brengt weer die unieke Moke sound naar voren waar indiepop minnend Nederland warm voor loopt. Op vrijdag 15 maart staat de band met voorprogramma Myriam West in de popzaal van Gigant. Het concert begint om 21:00, deuren openen om 20:30. Kaarten kosten €15,00 in de voorverkoop, aan de deur betaal je €16,00.

“We hebben de muziek op ‘n andere manier gemaakt. We hebben het anders laten klinken,” bekent gitarist Phil Tilli kleur. Op Collider hoort de luisteraar 11 heel goede popliedjes. “Die nieuwe songs schieten alle kanten op, maar blijven altijd Moke. We hebben elke track benaderd alsof het een single zou worden,” aldus Tilli. De tracks I’ve got Silence, You’ve Got Sound, Burning The Ground, Lessons to Learn, Scratchmarks, Didn’t Want My Love en de ballad Opening Up lijken bij de eerste luisterbeurt prima singlekandidaten. “We zijn teruggegaan naar de band. Er is geen orkest ditmaal. Dit zijn wij. De balans tussen gitaren en toetsen is optimaal geworden. Dit is Moke zoals wij nu willen zijn.” Alle focus is op de band zelf.

Na tweemaal Lowlands, tweemaal Pinkpop, meerdere optredens bij De Wereld Draait Door en tours met Paul Weller, Keane en Amy McDonald, heeft Moke meer dan genoeg ervaring om er in Gigant een geweldige show van te maken. Dit doen ze samen met voorprogramma Myriam West. Deze Amsterdamse singer-songwriter vond haar inspiratie in New Orleans  en presenteert vanavond nummers van haar album The Big Easy, met een geluid vol jazz en blues.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?