Monkey Joe voor het eerst avondvullend in Apeldoorn

4 maart 2016, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

De bluesrockband Monkey Joe komt op vrijdagavond 4 maart naar het Bluescafé in Apeldoorn. Afgelopen zomer was de band al in Apeldoorn op het festival Lepeltje Lepeltje. Nu zijn ze terug met een avondvullende show. Drummer Pierre komt uit deze stad, de rest van de band komt uit Zwolle en omstreken. Blues- en rockliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het optreden van Monkey Joe.

Zanger/gitarist Michiel Kroes heeft er veel zin in: “Het Bluescafé is een legendarisch podium waar al veel van onze helden hebben gestaan.” Bassist Bas den Herder vult aan: “Afgelopen zomer stonden we in de open lucht op het festival Lepeltje Lepeltje, maar daar konden we maar een half uur spelen. Nu spelen we drie volledige sets. Het wordt gaaf!” De verwachting is dat Monkey Joe veel fans op de been zal brengen.

Monkey Joe is een bluesrock powerband en speelt nummers van Jimi Hendrix, Chuck Berry, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, Cream en vele andere blues(rock)grootheden. De band, opgericht in 2011, bestaat uit ervaren muzikanten. Tijdens eerdere optredens werd de band geroemd om de strakke ritmesectie en scheurende gitaarsolo’s. Het repertoire bestaat uit pure bluesrock met op z’n tijd een ‘crowdpleaser’, zoals Purple Rain (Prince) of Hallelujah (Leonard Cohen). Eerder trad de band op op festivals (o.a. Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn, Bierfestival in Dalfsen) en in kroegen (o.a. Living Room en Jack’s Music Bar in Zwolle).

Monkey Joe bestaat uit:
Michiel, gitarist en zanger:
Michiel is een Hendrix-adept. Hij laat Little Wing klinken alsof Jimi nooit is overleden.Heeft als muziekvoorkeur The Black Crowes, Ian Moore, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan.
Bas, bassist:
Bas legt de basis, het bedje waarop de blues wordt geserveerd. Hij houdt van strakke baslijnen. Heeft als muziekvoorkeur Hozier, Gary Moore, Porcupine Tree, Tom Waits.
Pierre, drummer:
Pierre kan helemaal losgaan achter de drumkit. Maar hij staat ook bekend om zijn subtiliteit. Hij heeft als muziekvoorkeur Rory Gallagher, Joe Bonamassa en Popa Chubby.
Bart, toetsenist:
Bart heeft Monkey Joe sinds 1 oktober 2015 versterkt met piano en Hammond. Bart speelt vanaf zijn 8ste piano en dat hoor je. Je weet pas wat je gemist hebt als je het hoort. De sound van Monkey Joe is nog meer bluesy, completer en dynamischer.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?