Monomyth en Raketkanon brengen op 15 mei zware gitaren naar Gigant

15 mei 2015 - 11 mei 2015

Door Redactie

Op vrijdag 15 mei nemen de sludge/psychedelica bands Monomyth en Raketkanon de popzaal van Gigant over voor een dubbelconcert. De deuren van de popzaal gaan open om 20.30 en het concert zal om 21.00 van start gaan. Tickets voor het concert kosten €12,50 en €10,00 voor Vrienden van Gigant.

Monomyth
Het Haagse Monomyth is geen onbekende meer in de Nederlandse rockscene en dat hebben ze de afgelopen jaren bewezen met optredens op plekken als Parkpop en Roadbum. “De mannen weten de spanning vast te houden, met doordachte melodieuze thema’s, knappe overgangen en listig om elkaar heen draaiende gitaartjes”, aldus de Volkskrant. In september van vorig jaar kwam het tweede album Further uit, met als hoofdthema ‘beweging’: het doorstoten naar het grote onbekende. Monomyth is met dit album gefuseerd tot een samenhangend geheel en de sound laveert van spacerock naar krautrock, van psychedelica naar IDM, van majeur naar mineur en alles daartussenin.

Raketkanon
Het debuutalbum van het Vlaamse Raketkanon, RKTKN#1, is een combinatie van sludge, experimentele drift en chaotische psychedelica. Omlaag gestemde gitaren, vervormde zang en droney bass synths, in combinatie met een oor voor geweldige nummers, maken Raketkanon één van de meest interessante bands die Europa rijk is. Afgelopen maart kwam de tweede plaat (RKTKN#2) uit en nu touren de Vlaamse mannen heel Europa rond. Leadzanger Pieter Paul de Vos brengt het liefst het hele concert crowdsurfend door, vertelde hij al eerder aan het NRC, dus verwacht een levendige show!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?