Bluescafe: Morblus

23 november 2014, om 16:00, Bluescafé Apeldoorn

Door Agenda

Het Italiaanse Morblus werd in 1991 opgericht door gitarist-zanger Roberto Morbioli. Hij wilde een bluesband creëren met de wortels diep verankerd in de Amerikaanse bluestraditie, maar daarbij niet de eigen oorsprong verliezen. Het geluid van de band is krachtig, groovy en verrijkt met invloeden uit funk, R&B en soul; een geluid dat Morblus karakteriseert als een van de beste bands in Europa.

Hun geweldige groove en originaliteit zorgden voor optredens bij de grote Italiaanse netwerken en als support act bij onder meer John Mayall en Robben Ford tijdens hun Italiaanse tours. Bovendien traden zij op in de legendarische B.B. King’s Blues Club in Memphis, Tennessee. De American blues made in Italy van Morblus heeft veel succes in Noordwest-Europa, waar de band dan ook erg actief is. Evengoed worden de belangrijkste events in thuisland Italië niet overgeslagen.

Morblus is zeker één van de meest explosieve funky blues bands van Europa. Zij zijn werkelijk een echte “FUN MACHINE”, die het publiek opwarmt met hun buitengewone sound van funk, blues, rythm’n’blues en soul. De beste introductie van deze zeer gewaardeerde professionele band uit Verona, Italië is de bizarre impact on stage en de immense adrenaline die zij overbrengen op het publiek. Prachtig om te zien is de uitstekende uitstraling / charisma die met name Roberto Morbioli bezit. Een overdosis aan energie die zij met plezier overbrengen, zonder muzikaal technisch te falen. Morblus Band bestaat al vanaf 1991 en toeren regelmatig door Europa en Amerika. Zij werken samen met diverse beroemdheden uit het Amerikaanse Bluescircuit. Zanger en gitarist Roberto Morbioli komt al snel van het podium af om door het publiek te swingen en iedereen mee te nemen op de reis die blues heet.

Line up: Roberto Morbioli – zang & gitaar, Danielle Scala – Hammond orgel, Diego Pozzan – drums, Stefano Dalla Porta – bass
Aanvang 16.00 uur entree 10,- En gratis consumptie!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?