Movies That Matter: In Your Arms

17 januari 2017, om 20:00, Podium Gigant, Nieuwstraat, €9,-/€7,- (vrienden van Gigant)

Door Agenda

Op 17 januari vertoont Gigant i.s.m. Amnesty werkgroep Apeldoorn de film “In Your Arms”. Een indrukwekkende film over de ongeneeslijk zieke Niels die zijn laatste wensen nog in vervulling wil laten gaan. De nabespreking van deze film wordt begeleidt door Hetty van der Veen, coördinator zorgvrijwilligers en rouwverwerking  bij Stichting De Kap. Meer info en kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl

OVER DE FILM | IN YOUR ARMS

Regie: Samanou Acheche Sahlstrom

Duur: 88 min.

De laatste wens van de ongeneeslijk zieke Niels is een enkele reis naar Zwitserland. Maria, een onzekere verpleegster, besluit hem te helpen. Ze ondernemen een roadtrip van Denemarken via Hamburg naar Zwitserland. Onderweg leren ze elkaar beter kennen; in al hun eenzaamheid komen ze nader tot elkaar en dichter bij het verwezenlijken van hun dromen.

NABESPREKING MET HETTY VAN DER VEEN

Bij het nagesprek is als deskundige aanwezig mevrouw Hetty van der Veen. Zij is coördinator terminale zorg en rouwverwerking bij Stichting De Kap, een stichting voor mantelzorgers en vrijwilligers en ze is werkzaam als coördinator in Hospice Apeldoorn. Daarnaast verzorgt zij vanuit haar bedrijf Sense: trainen met aandacht, trainingen m.b.t. palliatieve terminale zorg. Vanuit haar deskundigheid en ervaring zal zij e.e.a. over het thema toelichten en hiermee ons nagesprek verrijken. Zij leidt ook de film in.

MOVIES THAT MATTER

Als spin-off van het jaarlijkse Movies That Matter-festival toert een selectie van deze films door circa achttien steden in heel Nederland. Ook Gigant presenteert elke tweede dinsdag van de maand om 19.30 een festivalfavouriet of een nog niet in Nederland vertoonde documentaire of speelfilm.

Samen met de lokale werkgroep van Amnesty organiseren wij bij deze films een verdiepingsprogramma in de vorm van een inleiding of interview met gasten uit binnen- en buitenland.

Kijk voor meer informatie over Movies that Matter festival of on tour op www.moviesthatmatter.nl

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?