Movies that Matter met “Raving Iran”

16 mei 2017, om 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €9,-/7,-

Door Agenda

Dinsdag 16 mei vertoont Gigant i.s.m. Movies That Matter, de prijswinnende documentaire “Raving Iran”. Een documentaire over de beperking in vrijheid van artistieke en muzikale (menings)uiting en alles achter willen laten om je dromen na te jagen. Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding met Niels Verhoek, DJ bij NLS Music. Na afloop van de voorstelling is hij ook aanwezig bij het nagesprek. De film start om 20.00. Kaarten voor deze voorstelling kosten €9,-/€7,- (Vrienden van Gigant) en zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl

OVER DE FILM: RAVING IRAN

Arash en Anoosh dromen van een carrière als Techno-DJ’s, maar dat is in Iran zo goed als onmogelijk. Dus draaien ze op illegale feestjes en proberen ze hun album bij platenzaken ‘onder de toonbank’ te verkopen. Na een arrestatie lijkt hun toekomstdroom te vervliegen, maar dan biedt een uitnodiging om op te treden op een groot dancefestival in Zwitserland nieuwe kansen.

* Beste Documentaire – Filmfestival Kitzbuehel 2016 *

Regie: Susanne Regina Meures | Duur: 85 min. | Deze film is Engels ondertiteld | Zwitserland | 2016

OVER NIELS VERHOEK, DJ BIJ NLS MUSIC

Niels Verhoek is eigenaar van NLS Music. Een professionele opname-, productie- & mix studio gelegen in Apeldoorn. Werkzaam voor o.a. voor Sky Radio, 100%NL, Nickeleon, van Bruggen Adviesgroep, HITT, Leren Stemacteren, Sax with the DJ en vele anderen…

OVER MOVIES THAT MATTER

Als spin-off van het jaarlijkse Movies That Matter-festival toert een selectie van deze films door circa achttien steden in heel Nederland. Ook Gigant presenteert eens per maand op dinsdag een festivalfavouriet of een nog niet in Nederland vertoonde documentaire of speelfilm.

Samen met de lokale werkgroep van Amnesty organiseren wij bij deze films een verdiepingsprogramma in de vorm van een inleiding of interview met gasten uit binnen- en buitenland.

Kijk voor meer informatie over Movies that Matter festival of on tour op www.moviesthatmatter.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?