Movies that Matter on tour

14 oktober 2014, om 20:00, Gigant

Door Agenda

Gigant


Op dinsdag 14 oktober presenteert Podium & Filmtheater Gigant  i.s.m. Amnesty International de eerste film van een nieuw seizoen Movies that Matter on tour. Het nieuwe seizoen gaat van start met de indrukwekkende film “The Attack”.  Andere films voor komend seizoen zijn “Iranian”(november), “Children 404”(december) en “Siddharth” (januari). De film wordt voorafgegaan met een korte inleiding en start om 20.00. Kaarten kosten €9,00/€7,00 (Vriend van Gigant) en kunnen telefonisch of via www.gigant.nl gereserveerd of gekocht worden.

Amin Jaafari is een gerespecteerde Palestijnse arts werkzaam in een ziekenhuis in Tel Aviv. Hij heeft zich nooit met het conflict tussen de beide volken willen bemoeien. Tot er op een dag een bom afgaat in het centrum van Tel Aviv. Amin behandelt de slachtoffers en gaat na een uitputtende dag naar huis. Zijn vrouw is niet thuis. Midden in de nacht wordt hij in allerijl teruggeroepen naar het ziekenhuis en blijkt dat zijn vrouw de aanslag heeft gepleegd. Verbijsterd over deze vreselijke daad, besluit Amin uit te zoeken wat zijn vrouw er toe dreef dit te doen. Hij start een gevaarlijke zoektocht naar de mensen die haar rekruteerden. Tijdens zijn queeste komt hij ook zichzelf tegen en ziet zich geconfronteerd met zijn eigen identiteit en denkwijzen.

The Attack is gebaseerd op het boek L’Attentat van Yasmina Khadra en won in 2013 de Dioraphte Film- en Literatuurprijs op het festival Film By the Sea in Vlissingen. De Libanese regisseur Ziad Doueiri werkte eerder samen met Quentin Tarantino aan beroemde films Jackie Brown, From Dusk Till Dawn, Pulp Fiction en Resevoir Dogs.

Waarom Movies That Matter?
Movies that Matter on tour is ontstaan vanuit het Movies That Matter filmfestival. Het idee ontstond om de daar getoonde films ook door het hele land in filmtheaters te vertonen. Om op deze manier meer mensen kennis te laten maken met de wereld om hen heen en de mensen, wiens rechten, tot op de dag van vandaag, worden geschonden. De organisatie gelooft in de kracht van film in de strijd voor mensenrechten en heeft tot doel, te vechten tegen onverschilligheid en de ogen van mensen te openen voor de wereld om hen heen.

Meer informatie over Movies That Matter of het werk van Amnesty International vindt u op www.moviesthatmatter.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?