Movies that Matter on tour met Iraans filmmaker Farshad Aria

11 november 2014, om 20:00, Gigant

Door Agenda

Gigant

Op dinsdag 11 november presenteert Podium & Filmtheater Gigant i.s.m. Amnesty International de tweede film van een nieuw seizoen Movies that Matter on tour. Andere films voor komend seizoen zijn “Children 404” (december) en “Siddharth” (januari).

De film wordt voorafgegaan met een korte inleiding door Iraans filmmaker Farshad Aria en start om 20.00. Kaarten kosten €9,00/€7,00 (Vriend van Gigant) en kunnen telefonisch of via www.gigant.nl gereserveerd of gekocht worden.

Farshad Aria is van Iraanse afkomst, hij kwam in 1993 naar Nederland (als asielzoeker). In 1994 begon hij aan zijn studie de Nederlandse Film & Televisie Academie in Amsterdam met steun van  UAF studeerde hij in 1998 af. Sinds 1999 is hij werkzaam in de tv-wereld. Hij heeft verschillende korte tv items gemaakt waaronder een documentaire en een docu- serie. Deze documentaires gingen onder andere over de immigratiegeschiedenis van Nederland, korte portretten over succesvolle allochtonen in Nederland en een Tv-documentaire over de problemen van Alleenstaande Moslimvrouwen in Nederland.

In de film Iranian worden verschillende vragen gesteld zoals  “Moeten vrouwen wel of geen sluier dragen? Is de seculiere samenleving een utopie?” In een prachtig buitenhuis in Teheran gaat de atheïstische Iraans filmmaker Mehran Tamadon in discussie met vier streng religieuze voorstanders van de Islamitische republiek. Terwijl de mannen samen koken, eten, een kampvuurtje stoken en naar muziek luisteren, bespreken ze hun verschillende politieke en maatschappelijke opvattingen en de (on)mogelijkheid van vreedzame co-existentie. Een uniek, humoristisch en filosofisch document over verschil, menselijkheid en bovenal, het belang van de dialoog.

Waarom Movies That Matter?
Movies that Matter on tour is ontstaan vanuit het Movies That Matter filmfestival. Het idee ontstond om de daar getoonde films ook door het hele land in filmtheaters te vertonen. Om op deze manier meer mensen kennis te laten maken met de wereld om hen heen en de mensen, wiens rechten, tot op de dag van vandaag, worden geschonden. De organisatie gelooft in de kracht van film in de strijd voor mensenrechten en heeft tot doel, te vechten tegen onverschilligheid en de ogen van mensen te openen voor de wereld om hen heen.

Meer informatie over Movies That Matter of het werk van Amnesty International  vindt u op www.moviesthatmatter.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?