Mural Street Art Festival op het stationsplein

14 september 2014, van 13:00 tot 18:00, Stationsplein Apeldoorn

Door Redactie

Op zondag 14 september vanaf 13:00 uur bruist het Stationsplein in Apeldoorn van Jong talent. New Arts Apeldoorn, onderdeel van Markant, organiseert in samenwerking met Real-X Skatepark en Come Correct Dance Academy het Mural Street Art Festival. Een festival waarbij jongeren met elkaar de strijd aangaan in battlevorm in een dance arena, met graffiti op cellofaan en in de Skatebowl. Talenten uit Apeldoorn en Oost Nederland verzamelen zich op het plein en laten zien wat Street Art voor spektakel geeft. Inschrijven voor alle battles tijdens dit festival kan via newartsapeldoorn@gmail.com.

Murals
Naast het battleprogramma wordt in de aanloop van het festival een reusachtige muurschildering gemaakt op het voormalig Bakkenes terrein, achter het oude ROC, op loopafstand van het Stationsplein.

Graffiti op cellofaan
Graffiti op ‘inpakplastic’, hiermee wordt de wand gecreëerd waarop de artiest zijn/haar ‘Piece’ kan zetten. Het publiek kan stemmen op “mooiste” werk.

Dance Battles
Come Correct Dance Academy organiseert een dance battle voor kinderen tot 12 jaar en een all style dance battle voor iedereen vanaf 14 jaar. Alle dansstijlen worden ingezet om de tegenstander te overbluffen. Spectaculaire moves en technische hoogstandjes, voor jong en oud spectaculair om naar te kijken.

Bowl Battle met Real-X
Ook Real-X skatepark is betrokken bij het festival. Zij organiseren een Bowl Battle voor skateboarders in de skatebowl op het Stationsplein op 14 september vanaf 13:00 uur. De winnaars van die skatewedstrijd kunnen mooie prijzen winnen. De Skatebowl heeft dan inmiddels een nieuw jasje gekregen. Want kunstenaars Rutger de Jong en Wiljo Rouwenhorst van atelier KZ12 kunt u beiden aan het werk zien als ze hun ‘graffiti-piece’ zetten in de bowl op woensdagmiddag voorafgaand aan de Bowl Battle.

 

De video is gemaakt door WijzijnWolf

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?