Museumweek op paleis het Loo

18 april 2015 - 26 april 2015, Paleis het Loo, Apeldoorn

Door Agenda

Paleis Het Loo neemt van zaterdag 18 tot en met zondag 26 april deel aan de Nationale Museumweek. Tijdens deze week vervalt de toeslag voor de expositie ‘Sisi, sprookje & werkelijkheid’ en gelden reguliere entreetarieven.

De tentoonstelling ‘Sisi, sprookje & werkelijkheid’ vertelt het ware levensverhaal van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Aan de hand van filmfragmenten, foto’s, schilderijen en persoonlijke bezittingen wordt naast het geromantiseerde, sprookjesachtige beeld uit de
films met in de hoofdrol Romy Schneider, ook de tragische kant van Sisi’s leven belicht.

In de Audiëntiezaal en Oostvleugel is de tentoonstelling ‘Ridders van Oranje’ ingericht, met een overzicht van vier eeuwen ridderorden aan vorst en volk. De expositie vertelt verhalen van moderne helden als Marco Kroon en Gijs Tuinman, dragers van de Militaire Willems-Orde, en toont onderscheidingen aan Oranje-vorsten en dappere Nederlanders uit het verleden.

Daarnaast is vanaf 21 april de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo, de tuin aangelegd & omgespit’ te zien. Tijdens drie eeuwen bewoning van het paleis én door de openstelling als museum is de tuin een aantal keer ingrijpend veranderd. Dit voorjaar is de huidige
tuinrenovatie afgerond. De expositie toont de belangrijkste bronnen uit de 17e en 18e eeuw waarop de reconstructies gebaseerd zijn. Te zien in de Oostvleugel van het paleis, geopend vanaf 13.00 uur.

Ook is het in de Museumweek mogelijk een audiotour te volgen met verhalen over het paleis en haar bewoners (€ 3,00), voor kinderen vanaf circa 9 jaar is er een speciale kindertour.

Paleis Het Loo
Postadres: Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn; Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg
Geopend: dinsdag t/m zondag en feestdagen van 10:00-17:00 uur. Oostvleugel 13:00-17:00 uur.
Routebeschrijving: A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen
Navigatieadvies: Apeldoorn (7313 AA)
Informatie: +31 (0)55 577 24 00 of paleishetloo.nl/museumweek
Persinformatie: Marketing & Communicatie, +31 (0)55 577 24 63 / 448
Paleis Het Loo wordt gesteund door de BankGiro Loterij

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Museum

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?