Museumweekend | 6 en 7 april 2013

6 april 2013 - 7 april 2013, CODA Museum

Door Redactie

CODA bruist volop in het 32ste Museumweekend op zaterdag 6 en zondag 7 april.

Het thema is dit jaar Doe een museum in het Museumweekend. Centraal staan de overzichtstentoonstelling van Sjoerd Buisman en de nieuwe tentoonstellingen Pieter Puype, een Zeeuwse beeldhouwer in Apeldoorn en Russische kunst na de Perestroika. Het programma omvat kinderateliers, rondleidingen en de Cultuurbrunch.

De symbolische toegangsprijs van € 1-  komt ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website geheugenvanapeldoorn.nl.

Programma 6 en 7 april
– Kinderatelier. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen zelf aan de slag gaan en bedenken hun eigen Bosplaneet. Met vreemde materialen wordt een heel bijzonder bos gemaakt.

– Twee rondleidingen, om 13.30 en 15.00 uur.  Een museumbezoek krijgt een extra dimensie met uitleg bij de tentoonstelling door een ervaren rondleider. Bezoekers komen meer te weten over o.a. de tentoonstellingen Pieter Puype, een Zeeuwse beeldhouwer in Apeldoorn en Russische kunst na de Perestroika.

Cultuurbrunch
Op zondag 7 april wordt van 11.00 tot 14.00 uur de CODA Cultuurbrunch in CODA Cafe gehouden. De bezoeker krijgt een kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de totstandkoming van een gevarieerde uitzending van Omroep Apeldoorn. In de uitzending komen Apeldoornse gasten aan het woord die als organisator betrokken zijn bij culturele activiteiten en evenementen in de stad.

Workshop fotograaf Medea Huisman
Tijdens dit Museumweekend en de Kunstroute Live-Art op zondag 7 april geeft professioneel fotograaf Medea Huisman van 13.00 uur tot 15.30 uur een unieke workshop. Gewapend met uw digitale camera (of mobiele telefoon met camera) bezoekt u met haar de tentoonstellingen in CODA Museum. Hier leert zij u meer over het kijken naar kunst, perspectief, lichtval, het fotograferen van objecten en schilderijen en het maken van overzichtsfoto’s; technieken die u later bijvoorbeeld ook kunt gebruiken tijdens uw vakantie. Wees er snel bij want er is plaats voor slechts 15 deelnemers.

Openingstijden CODA Museum
Zaterdag 6 april   10.00 tot 17.00 uur
Zondag 7 april     11.00 tot 17.00 uur

 

Meer informatie op www.coda-apeldoorn.nl

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?