Museumweekend op Paleis Het Loo

14 april 2012 - 20 oktober 2021, van 00:00 tot 23:59, Paleis Het Loo

Door Nataliefde

Paleis Het Loo neemt ook dit jaar deel aan het Museumweekend op zaterdag 14 en zondag 15 april aanstaande. Voor jong en oud worden er extra activiteiten aangeboden. Gereduceerde entree € 6,00 per persoon. Kinderen tot en met 5 jaar en Museumkaarthouders gratis.

In de verzameling van Paleis Het Loo bevinden zich bijzondere voorwerpen met een verrassend verhaal. Het museum sluit met de vernieuwde bezoekersroute Paleisgeheimen aan bij het thema van het Museumweekend, ‘Laat je verrijken door een museum’. De gratis route op papier voert door de vele paleisvertrekken en schenkt speciale aandacht aan objecten met een leuke of bijzondere anekdote.
Voor gezinnen met kinderen tot circa 9 jaar is er een gezinsversie van de route.

Ook kan de bezoeker een audiotour volgen door het paleis, te huur voor € 3,00,
met levendige verhalen, voorzien van bijpassende achtergrondgeluiden en muziek. Voor kinderen vanaf circa 9 jaar is er een speciale kindertour verkrijgbaar.

In de Westvleugel is de tentoonstelling ‘Penseelprinsessen’, met werk van 19de – eeuwse kunstenaressen aan het Hof, te bezichtigen. Bij deze expositie wordt een gratis audiotour aangeboden. Voor wandelaars is het paleispark rond jachtslot Het Oude Loo dit weekend geopend. Tot slot is er voor de allerkleinsten de speurtocht ‘Op zoek naar dieren in en rond het paleis’ verkrijgbaar (€ 0,50).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?