‘Music for a while’ – Maarten Koningsberger

28 mei 2016, om 19:45, Balzaal, Paleis Het Loo, Apeldoorn

Door Agenda

Vorig jaar nog was Maarten Koningsberger samen met het Matangi Kwartet bij de Paleisconcerten te gast met een droomuitvoering van Schumann’s Dichterliebe. De reacties van het publiek waren dermate enthousiast dat een reprise niet kon uitblijven.

Maarten Koningsberger is dus terug om ditmaal samen met Fred Jacobs een recital te geven met liederen van Henry Purcell (1659-1695) en tijdgenoten.

Het wordt een in meerdere opzichten bijzonder concert. Purcell’s muziek past perfect bij Paleis Het Loo, want beide zijn ontstaan in de 17e eeuw en er is natuurlijk de Engelse link door het huwelijk van William and Mary, de stichters van Het Loo.

De setting van ons podium had die van Purcell’s eigen tijd kunnen zijn: een koninklijke omgeving, met een intiem podium waar de gasten omheen zitten en direct bij de muziek betrokken worden. En wie beter dan Maarten Koningsberger kan met zijn prachtige stem en voordrachtskunst ons doen ervaren waar Purcell’s publiek destijds van moet hebben genoten…

Voorafgaand aan het concert zal de hoofdconservator van Paleis Het Loo, de heer dr. J.C. Bierens de Haan, een inleiding verzorgen.
Deze inleiding begint om 19.45 uur.

De belangstelling voor dit speciale concert is groot, maar er zijn nog kaarten beschikbaar.

 

Zaterdag 28 mei 2016
inleiding de heer J.C. Bierens de Haan: 19:45 uur
concert: 20:15 uur

Maarten Koningsberger, bariton
Fred Jacobs, theorbe

Zaterdag 28 mei 2016, 20.15  uur, zaal open: 19.45 uur
Locatie: Balzaal, Paleis Het Loo, Apeldoorn
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: Lawes, Lanier, Kapsberger,  Huygens, Lambert, Hotman en Purcell

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?