Musical Heerlijk duurt het langst naar Apeldoorn!

8 april 2015 - 10 april 2015, van 20:00 tot 15:00, Orpheus Ap0

Door Agenda

Vijftig jaar na de première in 1965 komt Heerlijk duurt het Langst terug in de Nederlandse theaters. Dit heerlijke muzikale verhaal, dat zich afspeelt in de roerige jaren zestig, bevat volop humor en nostalgie. Prachtige liedjes zoals Op een mooie Pinksterdag, Kom Kees, Het is over en Zeur niet passeren de revue en in combinatie met de originele en spitse verhaallijnen is dit Annie M.G. Schmidt op haar best! De cast bestaat uit echte theatertoppers, waaronder Lone van Roosendaal, Chris Tates, Alfred van den Heuvel en Rosalie de Jong. Op 8, 9 en 10 mei komt Heerlijk duurt het Langst op bezoek bij Schouwburg Orpheus te Apeldoorn. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €28,00.

Heerlijk duurt het Langst beleefde haar première op zondag 1 februari 2015 in Breda, waar een dolenthousiast publiek de voorstelling omarmde en lovende kritieken volgden:
“Nieuwe, zorgvuldig gemaakte reprise doet alle recht aan de humor van Annie M.G. Schmidt en de klassieke liedjes van Harry Bannink” – NRC Handelsblad ****
“Heerlijk duurt het Langst is na al die jaren nog altijd goed voor ruim twee uur tintelend theaterplezier” – Telegraaf ****
“Heerlijk duurt het Langst staat als een huis” – Metro ****

“Een klassieker van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink stond al jaren op ons verlanglijstje”, aldus producent Hans Cornelissen. “Heerlijk duurt het Langst beschikt over een tijdloos verhaal: een echtpaar met relatieproblemen. Een man die vreemdgaat met zijn secretaresse en een dochter die verliefd wordt op een Turkse jongen. De musical zou net zo goed in deze tijd kunnen spelen. DommelGraaf & Cornelissen heeft de afgelopen jaren een flink repertoire van Nederlandse musicals opgebouwd. Deze titel past daar perfect tussen. Het is echt een cadeautje om deze voorstelling te mogen maken.”

Het creatieve team bestaat uit Hans Cornelissen (artistieke leiding), Paul van Ewijk (regie), Barrie Stevens (choreografie), Eric van der Palen (decor), Arno Bremers (kostuums) en Alberto Klein Goldewijk (muzikale leiding). De tekst is geschreven door Annie M.G. Schmidt en de liedjes zijn gecomponeerd door Harry Bannink.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?