Muziek en abstracte film ontmoeten elkaar tijdens Sound Flick in Gigant

22 februari 2014, om 20:30, Gigant Apeldoorn

Door Agenda

TADA projects organiseert op 22 februari in samenwerking met Gigant en CODA het abstracte film- en muziekfestival Sound Flick. Het evenement is een multidisciplinair project met als focus de koppeling tussen kunst, muziek en film. Er zullen abstracte films vertoond worden en er zijn optredens van David Douglas en Monomyth. Het evenement start om 20:30 en tickets kosten €12,00 en €10,00 voor Gigantleden.

De elementen kunst, muziek en film hebben uitingsvormen die elkaar raken. Zo heeft kunst zich ontwikkeld naar film en videokunst, gebruiken muzikanten kunst voor hun vormgeving en hun videoclips en zijn videokunstenaars tegenwoordig actief als VJ’s. Het doel is om muziekliefhebbers kennis te laten maken met abstracte kunst en de kunstenaars en hun publiek kennis te laten maken met verwante muzikale acts. Vaak zijn er vele raakvlakken tussen deze werelden, maar in de praktijk komen ze elkaar nog niet zo vaak tegen. Daar willen TADA en Gigant een mogelijkheid voor bieden met dit project.

Film
TADA projects toont abstracte kunst en in dit geval abstracte films. De geselecteerde kunstenaars maken vaak ook werk in andere media dan film, zoals installaties, schilderkunst, fotografie en grafiek.

De deelnemende kunstenaars zijn: Jeroen Glas, Lon Godin, Marcus Graf, Henriëtte van t Hoog, Sandrijn van der Horst, Gracia Khouw, Sarah Klein en David Kwan, Mel Prest, Johan Rijpma, Jochem van der Spek, Marije Vermeulen, Jan Maarten Voskuil, Matthijs Wolthuis en Michael Wright.

Muziek
Hier op aansluitend heeft Gigant twee bands/artiesten kunnen strikken. Als eerst is daar de Nederlandse electronica producer David Douglas. David is geen vreemde binnen de filmwereld. Naast zijn werk als muzikant is hij namelijk ook videoregisseur voor onder andere Blaudzun, John Coffey en Daniel Beddingfield. Daarnaast wordt het podium van Gigant vrijgemaakt voor de instrumentale band Monomyth, die naar eigen zeggen ‘instrumental spacekrautstonerrock’ maakt. Denk aan een stevige basis van drums en basgitaar, maar daarop lagen van gitaar en keyboards.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?