Muziek en films tijdens Tarantino Night in Gigant

8 april 2016, om 18:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Op vrijdag 8 april presenteert Gigant een volgepakte avond in het teken van Quentin Tarantino. De avond start om 18:30 met twee Tarantino-films, te weten: Django Unchained en The Hateful Eight. Aansluitend om 21:30 treedt The Reservoir Dogs Band op in de popzaal. Zij brengen een collage van Tarantino-soundtracks. De nummers die we allemaal in combinatie met een legendarische scene op het netvlies hebben en niet zelden de films naar een hoger plan wisten te tillen. Met gastoptreden van niemand minder dan George – Little Green Bag – Baker! Tickets voor de avond kosten €17,50, Vrienden van Gigant betalen €15,00. De twee films worden tegelijkertijd vertoond, dus bij aankoop van de tickets moet aangegeven worden naar welke film men wilt gaan.

Concert: Reservoir Dogs Band ft. George Baker
Stap in de wereld van Quentin Tarantino’s spaghettiwesterns, maffioso’s en vampiers. De Nederlands/ Belgische 7-mans formatie Reservoir Dogs Band brengt de cult en de pulp van de beroemde en beruchte films naar het podium. Niet alleen zijn Tarantino’s films doorspekt met satire, geweld en absurde wendingen, ook de muziek is altijd kenmerkend. Reservoir Dogs Band deinst er niet voor terug om de bekende klassiekers en minder bekende parels uit het oeuvre van de Amerikaanse filmmaker te halen en deze in een dampende show te verwerken. Little Green Bag, Son Of A Preacher, Bang Bang, Misirlou, Stuck In The Middle en vele anderen zijn herschreven en herarrangeerd voor de ultieme Tarantino-ervaring.

Film: The Hateful Eight
Wanneer de gevaarlijke premiejager John ‘The Hangman’ Ruth op weg is naar het plaatsje Red Rock om zijn gevangene Daisy ‘The Prisoner’ Domergue uit te leveren, komen ze in aanraking met twee opmerkelijke vreemdelingen: Major Marquis ‘The Bounty Hunter’ Warren en Chris ‘The Sheriff’ Mannix. De vier raken verdwaald en besluiten onderdak te zoeken bij Minnie’s Haberdashery, een afgelegen herberg, Oswaldo ‘The Little Man’ Mobray, Joe ‘The Cow Puncher’ Gage en Sanford ‘The Confederate’ Smithers. De acht zitten met elkaar opgescheept terwijl de storm zijn hoogtepunt bereikt en het begint er steeds meer op te lijken dat niet alle acht reizigers het gaan overleven… The Hateful Eight is een sensationele en spectaculaire film in de welbekende Tarantino-stijl. Met o.a. Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Michael Madsen en Tim Roth.

Film: Django Unchained
Django Unchained speelt zich af in de 19de eeuw in Jackson, Mississippi. De slavenhandel is volop aan de gang en de twee geliefden Django en Broomhilda worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Django wordt bevrijd door de eigenaardige premiejager Dr. King Schultz. Samen met Django int Schultz een aantal premies en daarna krijgt Django de mogelijkheid zijn geliefde Broomhilda terug te vinden. Dit blijkt achteraf moeilijker te zijn dan gedacht nu zij het bezit is van Calvin Candie, een meedogenloze plantage-eigenaar die berucht is om de vreselijke slavenpraktijken die hij erop nahoudt. Met o.a. Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz en Kerry Washington.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?