CODA voorstelling: Bruiloft der Zeven Zigeuners

23 april 2014 - 31 maart 2014, om 20:00, CODA

Door Redactie

Quitine Melssen

De Bruiloft der Zeven Zigeuners is de titel van de muziektheatervoorstelling van zangeres/actrice/ theatermaakster Quirine Melssen die gebaseerd is op de gelijknamige roman uit 1939 van A. Den Doolaard. De voorstelling maakt deel uit van de tentoonstelling over het leven en werk van deze zwerver, schrijver en journalist die tot 1 juni in CODA Centrale Bibliotheek te zien is.

In deze indrukwekkende voorstelling vertelt Quirine Melssen het meeslepende verhaal van fotograaf Branko Markovic die na een aantal mislukte relaties niet meer in de liefde gelooft. Hij verdrinkt zijn verdriet in de cafés van Belgrado en neemt zijn toevlucht in veel korte relaties. Na vele omzwervingen komt hij Doesjka tegen met wie hij zich verlooft en zelfs gaat trouwen. Op de vooravond van hun bruiloft zijn zeven bekende zigeuners uitgenodigd. Zij spelen muziek die hem herinnert aan al die vrouwen vóór Doesjka en Branko gaat twijfelen of hij Doesjka wel waard is…

De liederen die in het boek van A. den Doolaard zijn opgenomen, worden tijdens de vertelling door Quirine Melssen en haar begeleiders Peter van Os (accordeon) en Willem Brink (gitaar) ten gehore gebracht. De charismatische klassiek geschoolde sopraan heeft zich de meeslepende Balkanmuziek eigen gemaakt. Met haar expressie en acteertalent maakt zij De Bruiloft der Zeven Zigeuners tot een indringende voorstelling. De gelijknamige cd is voor € 12,00 te koop in CODA Winkel.

De deuren van CODA Auditorium (ingang CODA Museum Apeldoorn) gaan 23 april om 19.45 uur open; de avond begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de CODA vestigingen en Nawijn & Polak in Apeldoorn en kosten op vertoon van uw CODA pas of bij besteding bij Nawijn & Polak € 10,00. Voor niet-leden en in de losse verkoop kosten de kaarten € 12,50.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?