“Nacht van de natuur” in Gigant

24 september 2015 - 18 september 2015, om 15:15, Gigant

Door Redactie

“Nacht van de natuur” in Gigant i.s.m. Helicon MBO Apeldoorn  

Natuurliefhebbers opgelet! Op donderdag 24 september is de première van Holland – Natuur in de Delta, de lang verwachte opvolger van De Nieuwe Wildernis. Deze première-avond vult Podium & Filmtheater Gigant samen met Helicon MBO Apeldoorn op een bijzonder interessante wijze in met een heuse ‘Nacht van de Natuur’. Met o.a. debat met diverse belangenbehartigers van de natuur, vleermuis en nachtvlinder excursies en presenteren diverse natuurorganisaties hun bijdrage aan onze natuur. Daarnaast wordt op deze avond een belangrijk convenant getekend die …

De film wordt deze dag 3 maal vertoont om 15:15, 19:00 & 21:30. Het complete programma, tijden en tickets voor de film zijn te koop aan de kassa of op de website van de Gigant ( ww.gigant.nl) en kosten €9,- / €7,- (Vriend van Gigant). Deelname aan de excursies is gratis.

Over: Holland – Natuur in de Delta

Regie: Mark Verkerk Duur: 95 min.

“Van de makers van De Nieuwe Wildernis”

De zeearend strijkt neer in een hoge boom aan de rivier. Hij is hier al eeuwen niet geweest en herkent het gebied nauwelijks. Lang is de natuur de grootste kracht geweest in het deltagebied dat nu Nederland heet. We zien de ontwikkeling naar onze tijd door de ogen van verrassende, kenmerkende dieren die de rivierdelta al lang voor ons bevolkten. Een ode aan onze rivieren, kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen; de (her)ontdekking van Nederland. Verteld door Carice van Houten en Bram van der Vlugt. 

Nacht van de natuur

Om 19.00 uur start de première vertoning van de film “Holland: Natuur in de Delta”. Na de film is er een debat rondom het thema ‘echte natuur’ geleid door leerlingen van de Helicon-opleiding Eco & Wildlife met een panel van deskundigen uit de praktijk, beleid, het onderwijs en onderzoek. Ter afsluiting kunnen bezoekers gratis een actieve workshop volgen, zoals nachtvlinderen, een vleermuizen excursie of een workshop bushcraft (overlevingstechnieken in de natuur).  

Tekenen convenant – Betere samenwerking voor praktijk en onderwijs
Helicon Opleidingen maakt tijdens deze bijzondere avond gebruik van het moment door het ondertekenen van overeenkomst die bijdraagt in een logische samenwerking tussen onderwijs en praktijk Waterschap Vallei en Veluwe. Het Waterschap en Helicon kunnen hierdoor beter gebruik maken van elkaars expertise en zorgen dat het onderwijs zo goed mogelijk wordt afgestemd op de vraag uit de praktijk. Daarnaast zal vanuit het Waterschap gezorgd worden voor gastlessen, stageplekken, studieprojecten en afstudeeropdrachten, waardoor het onderwijs voor de leerlingen nog interessanter wordt. Voor het Waterschap zitten er uiteraard ook voordelen aan, zo komen ze direct in aanraking met talent, kunnen ze leerlingen interesseren voor hun werkveld.
Tijdens deze avond zijn daarbij aanwezig: Tanja Klip, de Dijkgraaf, Gijs de Bondt, lid College van Bestuur van Helicon en Marieke Peppelman, directeur Helicon MBO Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?