Naoorlogse architectuur in Apeldoorn

1 mei 2019, van 20:00 tot 22:00, 0.-

Door Agenda

Het OKW-café organiseert op woensdag 1 mei in het ACEC-gebouw in Apeldoorn een inleiding over naoorlogse architectuur door mevrouw Hans Menke, projectleider van Architectuurcentrum Bouwhuis. Het OKW-café is een activiteit van OKW, de Apeldoornse vereniging voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap. Het centrum is gevestigd in het ACEC-gebouw, hetzelfde gebouw waar de bijeenkomsten van het OKW-café gehouden worden.

Het ontgaat niemand die de binnenstad van Apeldoorn bezoekt dat de architectuur van de stad ingrijpend verandert. De renovatie van het stadhuis, de herinrichting van het Marktplein, de aanpassing van het gebouw van Centraal Beheer enz.

Het architectuurcentrum wil de belangstelling voor de Apeldoornse stedenbouw bij al deze projecten stimuleren en de kennis bij geïnteresseerden vergroten.

Hans Menke zal tijdens het OKW-café het instrument “de smaaktest van Apeldoorn” toelichten. Het is een onderzoek waarin de geïnterviewden aangeven stof men de woonomgeving positief of minder positief ervaart. Menke zal de resultaten van de smaaktest toelichten en een analyse van de uitkomsten bieden.

De avond staat open voor alle geïnteresseerden, zowel leden van OKW als niet leden. Toegang is gratis. De bijeenkomst begint 20:00u uur en duurt tot ongeveer 22:00u.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?