Nationaal Voorleesontbijt 2017 – Proloog in CODA Bibliotheek de Maten

24 januari 2017 - 4 februari 2017, van 10:30 tot 11:00, Coda bibliotheek de Maten, Violierenplein 102, Apeldoorn

Door Agenda

Het Nationale Voorleesontbijt is de traditionele start van De Nationale Voorleesdagen die dit jaar van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari plaatshebben. Met het Voorleesontbijt op dinsdag 24 januari heeft CODA Bibliotheek de Maten in Apeldoorn de proloog. Ruim zestig kleuters van basisschool De Terebint komen dan luisteren naar het verhaal dat CODA directeur Carin Reinders voorleest.

Tijdens het Voorleesontbijt wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar, De kleine Walvis van kinderboekenauteur en -illustrator Benji Davies. Hij won in 2014 de Oscar’s First Book Prize met The Storm Whale. Edward van de Vendel vertaalde het boek als De kleine walvis in 2015. Benji Davis won in datzelfde jaar een World Illustration Award voor zijn illustraties in Grandad’s Island (Het eiland van opa).

De Nationale Voorleesdagen 2017
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen schenken de bibliotheken extra aandacht aan het belang van lezen.

CODA programmeert samen met Brede Vleugelschool Zuid twee voorstellingen voor peuters en kleuters op dinsdag 31 januari in CODA dok Zuid. Samen met hun groep komen ze genieten van Loet en de kleine walvis waarin Loet voorleest uit het Prentenboek van het Jaar. CODA leden tot 6 jaar ontvangen een speelgoed walvisje cadeau als ze tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek!

Boekstart Inloop iedere vrijdag
Maar hoe lees je eigenlijk het beste voor en welke boekjes passen het beste bij jou en je kind? Ontdek hoe leuk voorlezen kan zijn tijdens Boekstart Inloop. Iedere vrijdag van 10.30 tot 11.00 uur organiseert CODA Bibliotheek deze gratis voorleesactiviteit. Er wordt elke vrijdagochtend in CODA Junior aandacht besteed aan het lezen met en voor kinderen tot en met 3 jaar.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?