Nationale Filmdagen

18 september 2014 - 24 september 2014, van 00:00 tot 23:59, Gigant

Door Agenda

Gigant

Op donderdag 18 september gaan de Nationale Filmdagen weer van start bij Gigant. Tijdens deze week vinden de voorpremières plaats van de films Dorsvloer vol Confetti en Bloedlink. Bovendien is de entree van elke film in Gigant €5. De Nationale Filmdagen vinden plaats van 18 t/m 24 september.

De Nationale Filmdagen is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF). Tijden deze dagen willen de bioscopen en filmtheaters aan het publiek laten zien dat ze de film nergens zo kunnen ervaren als op het echte witte doek. De prijzen van alle films zijn daarom ook €5 om het aantrekkelijker te maken voor de bezoekers.

Er zijn twee films waarvan de voorpremière te zien zal zijn in Gigant tijdens de Nationale Filmweek. De première van Dorsvloer vol Confetti zal plaats vinden op woensdag 17 september. Hoewel deze bijzondere dramafilm een dag voor de Nationale Filmweek start, kunt u op deze dag wel voor €5 naar de voorpremière. Daarnaast vindt op woensdag 24 september de première plaats van de spannende boekverfilming Bloedlink, deze film wordt slechts één keer vertoond.

Dorsvloer vol Confetti
De 12-jarige Katelijne Minderhout groeit in de jaren tachtig op in een Zeeuws strenggelovig boerengezin. Tussen haar zes broers is ze een eiland. Ze leeft in haar eigen wereld gevoed door familie, Bijbelverhalen, dorproddels en bekeringsgeschiedenissen. Lezen mag niet, dat houdt haar weg bij de waarheid. Maar lezen en leren zijn voor haar de enige mogelijkheden om aan het benauwde leven te ontsnappen en te worden wie ze wil zijn.

Bloedlink
Twee criminelen , gespeeld door Tygo Gernandt en Marwan Kenzari, ontvoeren de rijke dochter Laura. Met het losgeld dat ze vragen willen ze een enorme slag slaan. Hun plan lijkt waterdicht. Of is er toch meer aan de hand?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?