Nationale Roefeldag ook in Apeldoorn

28 mei 2014, van 00:00 tot 23:59, Apeldoorn

Door Redactie

Roefeldag

Hoe bak je eigenlijk een brood ? Waar worden ijsjes van gemaakt ? Hoe komt een website op het internet terecht? Hoe word ik later een burgemeester? Allemaal vragen die kinderen stellen die meedoen aan de Roefeldag 2014

Op woensdag 28 meiaanstaande vindt er in Apeldoorn voor kinderen groep 5 tot en met 8van de basisscholen een Roefeldag plaats. Het woord Roefelen komt uit België en betekent snuffelen. Deelnemende bedrijven stellen die dag hun bedrijf open om groepjes kinderen kennis te laten maken met hun bedrijf om zo de sociale betrokkenheid te vergroten en interesse op te wekken voor hun toekomstige beroep.

Op de Roefeldag oriënteren 30.000 kinderen van 8 tot en met 12 jaar in ongeveer 100 Nederlandse gemeenten zich bij niet minder dan 4000 bedrijven om een kijkje te nemen bij instellingen, organisaties, winkels en verenigingen. Hoe mensen werken binnen bedrijven wordt zo spelenderwijs duidelijk. Bij de meeste bedrijven kunnen de kinderen ter plekke de handen uit de mouwen steken om zo te helpen bij het bereiden van een ijsje, het vasthouden van een slang of het blussen van een vuurtje.

Op woensdag 28 mei 2014 aanstaande vindt de Roefeldag alweer voor de 13e keer plaats in Apeldoorn. Bedrijven die het leuk vinden kleine groepjes kinderen te ontvangen kunnen informatie krijgen via roefeldag@wisselwerk.nu.

De kinderen krijgen in april/mei via de scholen bericht over het aanmelden.

Voor meer en uitgebreide informatie kunt u ook terecht op:

Website:                      www.roefelen.nl

Mailen:                       roefeldag@wisselwerk.nu

Contactpersoon:      Edwin Baars 06 1760 8048

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?