Natuurdag Apeldoorn op 14 oktober 2018

14 oktober 2018, van 11:00 tot 16:00, Het Woldhuis 11, Apeldoorn

Door Agenda

IVN Apeldoorn bestaat 70 jaar! Daarom wordt op zondag 14 oktober 2018 een feestelijke dag georganiseerd die bruist van de natuuractiviteiten en in het teken staat van de herfst. Iedereen is welkom van 11.00 tot 16.00 uur op het terrein van het Woldhuis (Het Woldhuis 11, gelegen ten oosten van de wijk Woudhuis en de A50). De toegang is gratis. Wethouder Mark Sandmann van Apeldoorn opent om 11 uur de festiviteiten!

Een deel van het programma is gericht op kinderen, maar er zijn ook meerdere activiteiten voor volwassenen. Er valt deze dag:

lekker te scharrelen tussen de kraampjes, waar meerdere natuur- en milieuorganisaties aanwezig zullen zijn, maar ook de gemeente en aanbieders van duurzame producten;

  • een uitgezette wandeling te lopen met onderweg wetenswaardigheden en anekdotes over de paddenstoelen die je tegenkomt;
  • te testen hoe het is gesteld met de conditie tijdens een bootcamp in de natuur ( 13.30 uur);
  • een natuuropdrachtencircuit te volgen met natuurlijk een passende beloning op het einde;
  • een korte workshop natuurfotografie te volgen, dus neem mobiele telefoon of fototoestel mee;
  • te kijken naar interactief toneel voor kinderen van DISK theaterproducties (12.00 uur en 14.00 uur, zie ook http://www.disktheaterproducties.nl/)
  • te genieten van live muziek onder het genot van een biologische versnapering.

Raadpleeg voor de laatste informatie over het programma de website: www.ivn.nl/afdeling/apeldoorn

Kom – als het even kan – met de fiets. Er is voor het stallen van fietsen genoeg ruimte beschikbaar bij de ingang van het Woldhuis 11. Auto’s kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats op de hoek van de Woudhuizerweg en de Woudhuizermark. Vandaar loopt een aantrekkelijke wandelroute (volg de natuurdagpijlen) naar het Woldhuis (circa 800 meter).

Samen met de bezoekers en deelnemers van de Natuurdag wil IVN Apeldoorn er een leuke en leerzame dag van maken!

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?