Navildadau: kerstzang op zijn zuid-amerikaans

15 december 2013 - 22 december 2013, GGNet

Door Agenda

Volver project koor

Projectkoor VOLVER bezingt vol vuur een Latijns-Amerikaanse Kerst. Op verschillende locaties in Apeldoorn en Arnhem laat VOLVER met haar derde project, NAVIDADAU(Quechua voor Kerstmis) horen hoe in Zuid-Amerikaanse landen, van Bolivia tot de Cariben, Kerstmis ‘klinkt’.

In hoofdzakelijk Spaans, maar ook het Indiaanse Quechua en Papiaments, vertolkt VOLVER het bekende kerstverhaal, met ‘doña Maria` en ‘el niño Jesus’. Een enkel lied gaat over verering van meer aardse zaken, zoals de beloftevolle geschenken van onder de kerstboom en vruchtbaarheid.

In een groot deel van Latijns-Amerika is het met Kerstmis hoog zomer. De ‘stille en heilige nacht’ inspireert er tot gloedvolle muziek met veelal uitbundige en stuwende ritmes, het feest klinkt er anders dan bij ons en VOLVER laat dat horen.

Arnhem

Op 20 december ’s avonds in de Lutherse kerk, Spoorwegstraat 8, in Arnhem, i.s.m. het koor Kundri met dirigent Monique Appels. Aanvang 20.00 uur. Entree € 10.

Apeldoorn

Zondagmiddag 15 december Kapel van GGNet, Deventerstraat 459. Entree € 10. Aanvang 15.00 uur.
Zondagmiddag 22 december, aanvang 14.00 uur: Doopsgezinde kerk, Paslaan 6. Entree € 10.

Muzikale leiding: Gerard Schoren, dirigent van VOLVER. Begeleiding (Lutherse kerk Arnhem en Doopsgezinde kerk Apeldoorn) door Jopie Jonkers, harp en zang; Anneke Frankenberg, viool (Apeldoorn, kapel GGNet) en Rob Weterings, dwarsfluit (alle concerten).Voor reserveringen en actuele informatie: www.volverkoor.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?