Nederlandse première: Beethoven Compleet!

28 november 2015, om 15:00, Dorpskerk Wilp & Paleis het Loo Apeldoorn

Door Agenda

John York & Raphael Wallfisch, London 20 March 2013

Internationale Masterclass Apeldoorn sluit op zaterdag 28 november 2015 het 25-jarig jubileum af met ‘Beethoven Compleet!’. Een uniek dubbelconcert op twee prachtige locaties: het pittoreske kerkje in Wilp en Paleis Het Loo in Apeldoorn. Alle Beethovensonates voor cello en piano staan op het programma: een Nederlandse primeur.

’s Middags om 15.00 uur geven masters Raphael Wallfisch (cello) en John York (piano) de aftrap in de Dorpskerk van Wilp. Zij spelen in Concert I de eerste set sonates: variaties op ‘Judas Maccabaeus’, variaties op ‘Bei Männern welche Liebe fűhlen’ en ‘Ein Mädchen oder Weibchen’ (beiden uit ‘Die Zauberflöte’) en de Kreutzer Sonate in de bewerking voor cello en piano door Carl Czerny.

‘s Avonds brengen ze in de Balzaal van Paleis Het Loo samen met 6 masterclass-studenten de tweede set sonates van Beethoven Compleet! in Concert II.

Daarmee zijn dus op één dag alle meesterwerken van Ludwig van Beethoven (1770-1827) voor cello en piano te horen.

Kaarten voor het middagconcert kosten € 15,00 / € 7,50 tot 30 jaar (inclusief pauzedrankje). Reservering via de website van Dorpskerk Wilp: www.dorpskerkwilp.nl. (Het avondconcert is inmiddels uitverkocht)

 

Openbare masterclasses

De repetities voor Beethoven Compleet! vinden plaats van 25 t/m 27 november. Kom zien en luisteren hoe de beroemde masters Raphael Wallfisch en John York hun kennis en ervaring doorgeven aan jonge musici: aan de cellisten Paul Heyman, Pieter de Koe, Constantin Macherel en Anastasia Feruleva en de pianisten Ivan Penkov en Lucas van der Vegt.

  • Woensdag 25 november, vanaf 10.00 uur, Markant en Theaterzaal Gigant
  • Donderdag 26 november, vanaf 10.00 uur, Markant
  • Vrijdag 27 november, vanaf 10.00 uur, Markant

U vindt Markant en Gigant aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op www.masterclass-apeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?