Negende Apeldoornse Soosreünie: Het gaat weer knallen!!!

22 november 2014 - 23 november 2014, van 20:00 tot 24:00, Wensink

Door Pedro Waldenaar

PR -De Soos

22 November aanstaande: de negende Apeldoornse Soosreünie: Het gaat weer knallen!!!

Het gaat weer knallen! Op 22 november aanstaande vindt voor de negende keer de Soosreünie plaats in de grote zaal van Dancemasters Wensink, Musschenbroekstraat 19 te Apeldoorn. Een fantastisch gebeuren waar vele Apeldoorners en Oud-Apeldoorners al lang naar uitkijken. In de voorafgaande jaren heeft deze Soosreünie een goede naam opgebouwd en bleek elke editie uitverkocht te zijn.

Apeldoorn was in de jaren zestig, op Den Haag na, de tweede beatstad van Nederland. Het barstte hier van het talent en de bandjes. Deze bandjes speelden in allerlei soosen zoals De Groene Fles, Soos 59, Poort van Kleef , Cavern Club, Euro Beurs, Acacia Hal, enzovoort…

Negen jaar geleden kwamen een drietal heren op het idee om de bandjes en het publiek weer bij elkaar te brengen. Zo ontstond het idee van de Soosreünie. Een avond voor veertigers, vijftigers en zestigers om herinneringen op te halen en om elkaar weer te ontmoeten; maar ook voor de jongere garde om kennis te maken met de muziek uit de zestiger jaren; de periode van Provo, Flower Power, Bob Dylan, de Beatles en de Stones.

600 bezoekers kan de grote danszaal van Wensink hebben; 600 mensen maken een avond lang plezier op de klanken van vier bekende bands met Apeldoornse Roots. Een korte beschrijving van deze vier bands:

MORE LIFE; hun repertoire bestaat uit nummers van The Rolling Stones, Deep Purple, Creedance Clearwater Revival en Van Morrison (Them). Een echte gitaarband.

GIGS; deze band bestaat onder andere uit 2 zeer talentvolle gitaristen die hun sporen hebben verdiend als sessie muzikanten voor Radio en TV. Samen met twee vrouwelijke bandleden brengen zij verrassende groove nummers ten gehore van onder andere Stevie wonder en Prince maar ook Amy Winehouse schuwen ze niet.

Back to the Future { Les Barbouzes } Les Barbouzes was een popgroep, van midden 1964 tot eind 1969. Deze band stonden in het voorprogramma van John Mayall en the Crazy world of Arthur Brown.

Drogisterij van Gerrevink speelde in de jaren zeventig in deze samenstelling onder de naam Flavium. Flavium was toen zeer populair en speelde o.a. in Paradiso, de Melkweg, op het North Sea Jazz Festival en verzorgde het voorprogramma’s van BB King, John Lee Hooker en Rory Gallagher.

22 november 2014: Dansschool Wensink; voor meer info over de bands en waar de toegangskaarten verkrijgbaar zijn, kunt u zien op de website van “Soosreunie.nl

Haast u; er zijn nog maar enkele kaarten verkrijgbaar!! En…. tot ziens op de Soosreünie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?