Neil Young Mirror Band

4 augustus 2012 - 1 augustus 2012, om 22:00

Door Redactie

T. Bolten/site Neil Young Mirror Band

Sluit de ogen en je denkt bij het horen van zijn stem dat je naar hem zit te luisteren. Doe de ogen open, kijk naar het podium en je denkt dat hij daar echt staat: Neil Young. En dat denk je nog tot het moment dat hij met je begint te praten. Het is niet Neil Young, maar de Veendammer Gerry Wolthof.

Wolthof timmert al sinds 1985 aan de weg. In dat jaar staat hij in de (tv-) finale van de Hennie Huisman’s Soundmixshow. Het laat zich raden welk nummer Wolthof zingt. Inderdaad, Comes a Time van Neil Young. Wolthof treedt vaker op als de Nederlandse Neil Young. Zijn optredens zijn een daverend succes.

Toch wil hij iets anders: een eigen band en een eigen geluid. Wolthof verzamelt muzikanten om zich heen, gaat met diverse bands op pad. Zo brengt hij met  Still Going West  de cd’s Seven to Seven en After the  Concert uit. Beide albums verkopen goed.

Maar ondanks deze successen kan Wolthof zijn idool Neil Young niet vergeten. Logisch, zijn stem en uiterlijk doet elke concertbezoeker denken aan dé zanger van de afgelopen eeuw. En aldus, ruim vijftien jaar na zijn tv-debuut als de  Nederlandse Neil Young, is Wolthof terug als Neil Young. En hoe.

Met Hemmo Barla (gitaar/zang), Ad Antonisse (bas/zang) en drummer, Bert Stadman treedt Gerry Wolthof – zang, gitaar, toetsen en mondharmonica – nu op als de: Neil Young Mirror Band.

 

Aanvang 22.00 uur,  entree 5,-

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?