Never Mind The Hype

23 mei 2014 - 22 mei 2014, om 20:30, Gigant

Door Redactie

The Silverfaces

De beste nieuwste bands zijn op vrijdag 23 mei weer te zien tijdens één van de mooiste concepten van Gigant: Never Mind The Hype! Met deze clubavond wil Gigant schuren, schmieren, knallen en beuken. Eén ding blijft daarbij leidend; er worden drie actuele, relevante en/of niet te missen bands op één avond gepresenteerd. Op 23 mei is er ruimte voor de psychedelische rockers van Birth of Joy, de bluesrock van The Silverfaces en singer-songwriter John Lennon McCullagh. De deuren openen om 20:00 en de avond start om 20:30. Tickets zijn te bestellen via www.gigant.nl of aan de kassa voor €10,- en €8,- voor leden.

Birth Of Joy

Birth of Joy is een band met swingende en groovende rocknummers met ballen. De band is in 2005 ontstaan op de Herman Brood Academy. Na veel live optredens in Nederland zijn ze na Eurosonic Noorderslag ook bekend geworden in het buitenland, waar ze tegenwoordig steeds meer voeten in de aarde krijgen. De bezetting van gitaar, drums en orgel is niet heel zeldzaam. Bands als The Doors deden dit ook al en vooral die band klinkt in Birth Of Joy vaak terug. Maar overduidelijk lenen ze ook nog steeds ideeën van andere groepen als Led Zeppelin en Deep Purple. De muzikanten laten het orgel scheuren, de gitaren janken en de drums grooven. Kort samengevat: een band die je niet wil missen!

The Silverfaces

Frontman Jesse Koch startte de band samen met bassiste Sonya Vos. Na een aantal schrijfsessies besloten ze toetsenist Martin Scheppink en drumster Nienke Overmars bij het geheel te betrekken. Met hun derde show won The Silverfaces de Amsterdamse popprijs in november 2013 en in januari heeft de groep op Noorderslag gestaan. Knap hoe zo’n jonge, onervaren band zijn optredens al helemaal vol stopt met momentjes. Gitaarsolo’s, pianosolo’s, allebei tegelijk, tempoversnellingen, of juist vertragingen. Van Hendrix tot Zeppelin tot de hedendaagse interpretatie van deze acts door bijvoorbeeld Jack White. Laat deze band maar los op de Nederlandse podia!

John Lennon McCullagh

Als je werkelijk John Lennon McCullagh heet, dan moet er wel muzikaal bloed door je aderen lopen. Dit 16-jarige talent uit Doncaster, South Yorkshire heeft het. Als je vader je dan meeneemt tijdens een roadtrip langs een Bob Dylan tournee, dan moet de vonk wel overslaan. Het dwong hem muziek te gaan schrijven en maken. Naast de gitaar bespeelt hij de mondharmonica. Wanneer je John hoort spelen, moet je al snel aan invloeden van Bob Dylan denken vanwege zowel het gitaarspel als de zinsopbouw. In feite bestaan grote gedeeltes van zijn nummers uit basisakkoorden in een rap tempo en onvoorstelbaar strak gespeeld. Ook het combineren van de mondharmonica laat hem daar niet van afwijken en we kunnen concluderen dat hij op beide instrumenten heer en meester is. Daarnaast is eveneens de Britse humor goed aanwezig om er een complete show van te maken!

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?