New Cool Collective & Matt Bianco op 20 mei in Gigant

20 mei 2016, van 20:30 tot 23:30

Door Redactie

Op vrijdagavond 20 mei staat New Cool Collective met Matt Bianco (Mark Reilly) in Gigant. Het concert staat in het teken van hun nieuwe gezamenlijke album ‘The Things You Love’, wat op 27 mei uitkomt. Een avond vol energieke, dansbare soul, jazz en pop. De deuren openen om 20:30 en het concert start om 21:00. Tickets kosten €20,00 en €18,00 voor Vrienden van Gigant. Tickets zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

‘The Things You Love’ album
De samenwerking tussen de Londense Mark Reilly (oprichter en zanger van Matt Bianco) en het Amsterdamse New Cool Collective kwam tot stand na een aantal inspirerende ontmoetingen. De artiesten vormen samen twee handen op één buik. Op het nieuwe album, de opvolger van de ‘The Things You Love’ EP, brengen beide bands hun klassieke mix van soul, jazz en pop samen. Het bekende New Cool Collective geluid, aangevuld met de retro pop-jazz van Matt Bianco. Voor het album is de EP uitgebreid met vijf nieuwe nummers, waaronder ‘Cry’ met Elisabeth Troy (zangeres Clean Bandit).

New Cool Collective
Wat en met wíe het ook speelt, New Cool Collective drukt zijn stempel als een oneindig swingende, virtuoze en dynamische muziekmachine. De carrière van de veelbekroonde band begon in 1993, met vernieuwing in de instrumentale muziekscene. De indrukwekkende discografie van de groep bevat inmiddels een rijkdom aan verschillende sounds en samenwerkingen. De band levert altijd hoogstaande jazz af en is anno 2015 uitgegroeid tot één van de meest succesvolle jazz bands in Nederland. Ze werkten samen met grote Nederlandse artiesten (Typhoon, Guus Meeuwis) en speelden op festivals als North Sea Jazz. Het is dan ook geen verrassing dat de volgende stap er een is op internationaal niveau.

Matt Bianco / Mark Reilly
De lange muzikale carrière van de Britse groep Matt Bianco van Mark Reilly begon in de vroege jaren ’80. Het album ‘Who’s Side Are You On’ uit 1984 zorgde voor een wereldwijde doorbraak. Een plaat met een heel nieuw en fris geluid waarmee jazz zijn intrede deed in de toen door Britse new wave, ska en punk gedomineerde hitlijsten. Jazz-dance avant la lettre.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?