Niet zien wel kijken, dus….. Please do touch!

22 september 2012 - 23 september 2012, van 10:00 tot 17:00, Villa Helvetia, Oranjelaan 2

Door Redactie

nietzienwelkijken.nl

Unieke expositie
Gaan we op bezoek naar een museum of een galerie voor beeldende kunst, dan blijft het bij kijken en genieten. Maar… eigenlijk moet je ervaren wat de kunstenaar ook ervaart. Hij maakt het kunstwerk immers met zijn handen. Zien met onze handen zijn we een beetje kwijtgeraakt. Niet voor niets, want normaal gesproken mag je nergens aanzitten. Zaterdag 22 en zondag 23 september vindt in Apeldoorn voor de tweede keer de unieke expositie ‘NIET ZIEN WEL KIJKEN’ plaats. Ervaar hoe het is om een kunstwerk te bekijken. Met je handen! Dus… PLEASE DO TOUCH!

150 kunstwerken
In tijden van grootscheepse bezuinigingen op kunst en cultuur, is het initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Frans Polman opnieuw gelukt om zowel de gevestigde als net afgestudeerde kunstenaars van de Hogeschool ArtEZ er toe te bewegen om hun kunstwerken te exposeren. En… waarbij bezoekers alles mogen aanraken. Doel van de expositie is om beeldende kunst laagdrempelig en dus toegankelijk te maken voor een breed publiek, van jong tot oud. Tijdens de expositie wordt het publiek verrast met diverse creatieve en interactieve kunst- en muziekprojecten, die de titel van de expositie NIET ZIEN MAAR KIJKEN sterk zullen benadrukken.

Gratis toegankelijk
De expositie NIET ZIEN WEL KIJKEN is gratis toegankelijk. Bezoekers zijn twee dagen lang, zaterdag 22 en zondag 23 september van 10.00 tot 17.00 uur, welkom op zowel binnen- als buitenlocaties. De bijzondere tuinen van de prachtig gerestaureerde Villa Helvetia (adres: Oranjelaan 2) en het binnenterrein van het CODA Museum in Apeldoorn (Vosselmanstraat 299) zijn het decor voor de buitenlocaties. First Impression Art (adres: Kerklaan 14) is de locatie voor de binnenexpositie. Alle locaties zijn op korte loopafstand en VVV Apeldoorn zorgt voor een aantrekkelijke looproute. Bijzonder is dat de expositie ook op zaterdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur is geopend. In een prachtige setting in het schemer ervaar je het kijken met je handen dan optimaal! Op zondag zijn er allerlei leuke activiteiten voor de kinderen op het programma, dus juist dan zijn jong en oud meer dan welkom. Voor meer informatie: www.nietzienwelkijken.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?