Nieuwe cursus ‘Digisterker’ start donderdag 3 november

3 november 2016, van 09:30 tot 11:30, CODA Kenniscentrum & Archief, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, vanaf 22,50

Door Agenda

De  eerste deelnemers hebben inmiddels hun certificaten in ontvangst genomen en donderdag 3 november start weer een nieuwe cursus ‘Digisterker’ in CODA. Deelnemers leren in vier dagdelen onder andere hoe ze met hun DigiD veilig kunnen inloggen op overheidswebsites zoals de site van de Belastingdienst.

CODA organiseert deze cursus in samenwerking met docenten van Seniorweb. Aanmelden kan via de klantenservice in CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten en CODA dok Zuid.

Cursusinformatie
Via de overheid kunnen steeds meer voorzieningen online geregeld worden zoals het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, werk zoeken, een afspraak maken met de gemeente, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven.

Met het oog op het verdwijnen van de ‘blauwe enveloppe’ wordt ook alvast aandacht besteed aan de berichteninbox op de site van de Belastingdienst.

Iedereen die het moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten, kan op donderdag 3 starten met de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’.

In vier ochtenden (donderdag 3, 10, 17 en 24 november van 9.30 tot 11.30 uur) leren de deelnemers van docenten van Seniorweb niet alleen hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken; ze leren ook hoe ze hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunnen inloggen en hoe ze Regelhulp kunnen gebruiken.

De verschillende onderdelen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kunnen de deelnemers zelf (thuis) aan de slag. Dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier dat u bij de klantenservice in CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten en CODA dok Zuid kunt invullen. Uw aanmelding is definitief nadat u de betaling per pin betaald heeft.

Kosten
CODA leden betalen € 22,50 en niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee. U kunt voor een deel van dit bedrag ook gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart. Deze informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/digisterker.

bijlage-persbericht-digisterker-in-november

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?