Nieuwe helden, de Tour 2013

24 mei 2014 - 28 mei 2014, om 15:30, Gigant

Door Redactie

Gigant

Nieuwe helden, geeft een uniek inside -verhaal van een wielerploeg die wil bewijzen dat je zonder doping ook absoluut kunt winnen. Prachtig in beeld gebracht zien we het bloed, zweet, tranen en de frustratie van o.a. Marcel Kittel & Tom Veelers. Maar weet het team hun doel te behalen en hoe ervaart Kittel de intimiderende Cavendish, vlak voor het einde van de streep?

Op zondag 25 mei verteld filmmaker & regisseur Dirk Jan Roeleven zijn verhaal over de film “Nieuwe Helden” in Gigant. Daarnaast is de film ook op 24 en 28 mei te zien, maar dan zonder inleiding. Kaarten voor de film kosten €9,00|€7,00 (leden/vrienden) deze kunnen telefonisch of via www.gigant.nl gereserveerd of gekocht worden.

Nieuwe helden
In de 100ste editie van de Tour de France zint het jonge Nederlandse team van Argos-Shimano op revanche jegens de oudere garde, die door jarenlang dopinggebruik het wielrennen heeft verziekt. Achtervolgd door de schaduw van het dopingverleden, maar met een innerlijke overtuiging en sterke teamgeest, stelt het team zich ten doel om voor het eerst in zijn bestaan een etappe te winnen in de Tour en om met zijn allen Parijs te halen.

“Nieuwe Helden nestelt zich moeiteloos in de kopgroep van de internationale wielercinema.” – Bert Wagendorp (bestseller auteur Ventoux)

Regisseur & filmmaker: Dirk Jan Roeleven 25 mei op bezoek
Dirk Jan Roeleven maakt sinds 1984 documentaires. Onder meer voor Het Uur van de Wolf, De film over Anton Corbijn No still life en vele mini-documentaires voor de Top 2000 a GoGo.

Beroepsmatig kwam Dirk Jan vanaf 1985 in aanraking met wielrennen toen hij onder leiding van Aad van den Heuvel werkte voor het KRO-televisieprogramma Sport op Vrijdag. Later schreef hij met Nando Boers voor het literaire wielertijdschrift De Muur, maakte met hem voor de NPS de tv-serie Vier vrolijke wielerverhalen en werd oprichter/eindredacteur/maker van het sporthistorische televisieprogramma Andere Tijden Sport (NPS/VPRO/NOS).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?