Nieuwe musical Het meisje met het rode haar brengt aangrijpend oorlogsverhaal naar Apeldoorn

21 november 2015 - 29 oktober 2015

Door Redactie

Het verhaal van Nederlands bekendste verzetsstrijdster Hannie Schaft nu in het theater

Zeventig jaar na de oorlog en de fusillade van Hannie Schaft brengt producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment de nieuwe Nederlandse musical Het meisje met het rode haar naar het theater. Deze voorstelling is mede gebaseerd op het gelijknamige boek van Theun de Vries, net als destijds de uiterst succesvolle filmversie met actrice Renée Soutendijk. De rollen in de musical Het meisje met het rode haar worden vertolkt door onder anderen Jim Bakkum, Joke de Kruijf en Sjoerd Pleijsier. Roos van Erkel kruipt in de hoofdrol van Hannie Schaft. Het meisje met het rode haar is op 21 november te zien in Theater Orpheus te Apeldoorn. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €28,-.

Het meisje met het rode haar
Haarlem, 1943. De roodharige rechtenstudente Hannie Schaft ziet hoe de oorlog haar wereld verandert. Thuis wordt steeds minder thuis. Ze wil niet langer lezen over recht maar iets doen en sluit zich aan bij het gewapend verzet. Ze neemt het heft in eigen handen en pleegt vele aanslagen op landverraders. Wanneer mede-verzetsstrijder en vriend Hugo bij een aanslag omkomt, zweert ze hem te zullen wreken. Een adembenemend en waargebeurd verhaal.

Wie was Hannie Schaft en wat dreef haar om de keuzes te maken die ze maakte? Zeventig jaar na haar overlijden vertelt de musical Het meisje met het rode haar het verhaal van deze jonge vrouw opnieuw. Het script is geschreven door Allard Blom de muziek is gemaakt door Tom Bakker. Paul van Ewijk voert de regie. Meer informatie over de voorstelling en de volledige speellijst zijn terug te vinden op www.dommelgraafencornelissen.nl. Tickets voor de voorstelling in Apeldoorn zijn te koop via het theater: www.orpheus.nl / 055-5270300.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment BV
DommelGraaf & Cornelissen Entertainment heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met vaak een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen, Wat Zien ik?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Midlife, De Zangeres zonder Naam, Heerlijk duurt het Langst en het succesvolle De Jantjes. Dit seizoen brengt de producent naast Het meisje met het rode haar ook de toneelthriller Fatal Attraction en het liedjesprogramma Douze Points, Twelve Points, ter ere van het zestig jarig jubileum van het Eurovisie Songfestival. In de musical Nonsens zullen vijf hemelse zusters het publiek trakteren op een avond vol puur en swingend amusement.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?