Nieuwe startdata ‘Digisterker: online in contact met de overheid’

4 oktober 2016 - 27 oktober 2016, van 09:30 tot 11:30, CODA Museum, gele zaal, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, € 22,50 CODA-leden niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee

Door Agenda

Duur: vier dagdelen (9.30-11.30 uur) | kosten: € 22,50 CODA-leden | locatie: CODA Museum, gele zaal

De cursus ‘Digisterker’ is in september van start gegaan en de eerste cursisten ronden dit traject van vier dagdelen op dinsdag 27 af. Vanaf dinsdag 4 en donderdag 6 oktober wordt deze cursus opnieuw aangeboden en leren deelnemers in vier ochtenden alles over het aanvragen en gebruiken van hun DigiD, inloggen op overheidswebsites en het gebruik van Regelhulp.

Via de overheid kunnen steeds meer voorzieningen online geregeld worden. Zo kunt u bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag online aanvragen maar ook werk zoeken, een afspraak met de gemeente maken, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven. Iedereen die het moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten, kan op dinsdag 4 of donderdag 6 oktober starten met de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’.

Cursusinformatie
In vier ochtenden (9.30 tot 11.30 uur) leren de deelnemers van docenten van Seniorweb niet alleen hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken; ze leren ook hoe ze hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunnen inloggen en daar de informatie kunnen vinden. Daarnaast wordt ook geleerd hoe ze Regelhulp kunnen gebruiken. De verschillende onderdelen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kunnen de deelnemers zelf (thuis) aan de slag. Dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden.

Data
In oktober wordt deze cursus zowel gehouden op dinsdag (4, 11, 18 en 25) als op donderdag (6, 13, 20 en 27); aanvang 9.30 uur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier dat u bij de klantenservice in CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten en CODA dok Zuid kunt invullen. Uw aanmelding is definitief nadat u de betaling per pin betaald heeft.

Kosten
CODA leden betalen € 22,50 en niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee. U kunt voor een deel van dit bedrag ook gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart.

Deze informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/digisterker.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?