De noodkreet in de fles eerste boekverfilming nieuwe seizoen Boek & Film

20 september 2016, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €9,- Per Losse kaart

Door Agenda

dinsdag 20 september | aanvang 19.30 uur in Gigant

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden Gigant en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien! De noodkreet in de fles is
dinsdag 20 september de eerste film van dit nieuwe seizoen. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur in Gigant met een inleiding door filmdocent Harry Peters; de boeken zijn uiteraard te leen in CODA Bibliotheek.

De noodkreet in de fles vertelt het verhaal van inspecteur Mørck en zijn team van ‘Afdeling Q’ die flessenpost krijgen. Na dit briefje te hebben ontcijferd, blijkt dat het een acht jaar oude noodkreet is van een jongen. Na deze ontdekking verdwijnen op hetzelfde moment twee kinderen uit een religieuze gemeenschap. Er blijkt een connectie tussen de twee zaken. Inspecteur Mørck en zijn team slagen erin om te infiltreren in de gemeenschap en ontdekken dat leven en dood wel erg dicht bij het geloof staan.

Aan het concept is vergeleken met voorgaande jaren niets veranderd: De avond begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna u gezamenlijk de film gaat kijken. Bij aanvang ontvangt u eveneens een reader met informatie over het boek, de film, regisseur en de acteurs.

Andere data
Dit seizoen staan er naast De noodkreet in de fles nog zes prachtige verfilmingen geprogrammeerd zoals de voorpremière van Tonio op 11 oktober. Andere data zijn 15 november 2016 (Alone in Berlin) en 10 januari, 28 februari, 14 maart en 11 april 2017. Op www.coda-apeldoorn.nl/boekenfilm is ongeveer twee weken voorafgaand aan iedere Boek & Film-avond meer informatie over die boekverfilming te lezen.

Passe-partout
Terug van weggeweest is het passe-partout: voor € 66,- (of € 54,- als u Vriend van Gigant of lid van CODA Bibliotheek bent) bekijkt u alle zeven voorstellingen voor de prijs van zes! Zowel het passe-partout als de losse kaartjes zijn te koop bij de kassa van Gigant of online via www.gigant.nl. Losse kaarten kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?