Noord Nederlands Toneel – De Twaalf Gezworenen

8 april 2015, om 20:00, Theater Orpheus Rabobankzaal

Door Agenda

Bloedstollende rechtszaak als trending topic

Na haar succesvolle toneeldebuut Don Juan keert regisseur Dana Nechushtan terug bij het Noord Nederlands Toneel met het bloedstollende De Twaalf Gezworenen.

Een jongen staat terecht voor de moord op zijn vader. Het bewijs lijkt glashelder: schuldig. Maar bij de stemming zet een van de twaalf juryleden vraagtekens.

Er ontspint zich een debat waaruit blijkt dat ieders mening gevoed wordt door vooroordelen. Dat maakt deze klassieker van Reginald Rose zo actueel: ook in 2014 regeert de onderbuik.

Cast: Loek Peters, Bram van der Heijden, Peter Vandemeulebroecke, Ko van den Bosch, Jochem Stavenuiter, Bram Coopmans, e.a.
Naar: Reginald Rose
Regie: Guy Weizman

De pers over De Twaalf Gezworenen

*** “…de voorstelling is een lust voor het oog…de combinatie Weizman en het Noord Nederlands Toneel is een gelukkige…acteurs van duizelingwekkende niveau.” Dagblad van het Noorden.

*** “…karakteristieke energieke start van Guy Weizmans eerste grote zaalregie… hij transformeert het klassieke jurydrama uit 1954 tot een gelikte performance… een eersteklas cast…” De Volkskrant.

*** “Het is lekker om naar te kijken, die botte rauwe mannenenergie…prachtige cast…spelers bruisen van potentie.” Trouw.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?