OKW Café : Tussen realisme en realiteit

4 oktober 2017, van 20:00 tot 22:00, ACEC-gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn

Door Agenda

Het OKW-Café organiseert op woensdag 4 oktober a.s. van 20.00-22.00 uur weer interessante bijeenkomst in het ACEC-gebouw, Roggestraat 44 te Apeldoorn. Toegang is gratis.

Aan de hand van beeldmateriaal geeft kunstschilder Peter Schipper een toelichting op zijn werk. Qua thema is Peter Schipper al lang geboeid door de vele vormen van verval, bijvoorbeeld van oude industriële gebouwen. Ze hebben geen monumentale of historische waarde, maar hebben vaak een fascinerende sombere schoonheid.

Door de sterker wordende maatschappelijke tegenstellingen de afgelopen jaren verschoof het accent in zijn werk binnen het thema. Niet de gebouwen, maar juist de mens in zijn vaak sombere staat van verval werd de belangrijke factor. Een soort kritisch realisme, waarmee hij mensen bewust wil maken van de maatschappij waarin wij leven.

De laatste tijd zijn de werken veel meer reflecties op de huidige tijd met de snelle, digitale ontwikkelingen en het daarmee samenhangende sociaal gedrag, toch ook een soort verval. Peter Schipper begon als ontwerper in de reclamebranche. Zijn hang naar echte creatieve vrijheid kon hij kwijt in de schilderkunst. De laatste jaren richt hij zich volledig op zijn schilderwerk.
Meer informatie: www.okw-apeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?