OKW Filmspecial

20 maart 2015, van 14:15 tot 20:00, Gigant en nabespreking en eten in het Acec-gebouw

Door Redactie

OKW Filmforum organiseert op vrijdag 20 maart 2015, in samenwerking met Gigant Podium & Filmtheater, een filmspecial rond de vertoning van COMING HOME.

U bent na afloop van harte uitgenodigd deel te nemen aan het nagesprek en de afronding in de vorm van een heerlijk warm buffet verzorgd door Byzantium catering.

COMING HOME is een Chinees drama van de hand van regisseur Zhang Yimou met in de hoofdrol Gong Li, die eveneens schitterde in “Raise the Red Lantern”. De film is gebaseerd op de roman “The Criminal Lu Yanshi”, welke naam in het Chinees ‘hoe te herkennen’ betekent. Het verhaal begint in 1976, het jaar waarin Mao Zedong overleed en China nog zuchtte onder het politieke fanatisme van de Culturele Revolutie. Deze pijnlijke bladzijde uit de Chinese geschiedenis vormt de achtergrond voor een tragische liefdesgeschiedenis. Onze inleider
Onze in China geboren en getogen inleider van vandaag is Haiyan Jiang. Zij zal ons in korte tijd meenemen naar de Chinese Culturele Revolutie en de omgang van de bewoners van dit land met elkaar. Haiyan heeft een eerstegraads lesbevoegdheid in de Chinese taal; een vak waarin zij al haar enthousiasme, gedrevenheid en creativiteit volledig zegt kwijt te kunnen.
De filmcommissie is er trots op haar aan u te mogen voorstellen op deze filmspecial.

Programma
14.15 – 14.45 uur met koffie of thee en het eerste contact met elkaar
14.45 – 15.15 uur inleiding door Mevrouw Haiyan Jiang
15.15 uur start van de film (duur 111 minuten). Er is een pauze.
17.15 uur nabespreking m.b.v. vragen en stellingen in het Acec gebouw
18.00 uur warm buffet

Reserveringen
In verband met de te verwachten belangstelling adviseren wij u tijdig uw plaatsen te reserveren bij Gigant (tel: 055-521.63.46). Voor deelname aan het buffet (€ 12,50) kunt u zich t/m 17 maart opgeven bij Wieny Tietema (tietema@hetnet.nl). Wij zien uit naar uw komst. De Filmcommissie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?