OKW-lezing Margriet Brandsma

6 september 2017, om 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €7,00/9,00

Door Agenda

Onderwerp: “Duitsland, redder van Europa?”
Door: Margriet Brandsma

Datum: woensdag 6 september 2017
Locatie: Gigant, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Aanvang: 20.00 uur
Toegangsprijs: leden € 7,00,- /niet-leden € 9.00,-

Toelichting op de lezing
Over een paar weken gaat Duitsland naar de stembus. Wint Angela Merkel de verkiezingen en kan ze zich opmaken voor een vierde periode als bondskanselier? Of wordt het toch Martin Schulz, de verassende kanselierskandidaat van de sociaal-democratische SPD? En hoe groot wordt de Alternative für Deutschland, de nationalistisch-populistische partij die in Duitsland voet aan de grond lijkt te krijgen?
Heel Europa kijkt met spanning uit naar de Duitse verkiezingen. Onder Merkel heeft het land zich ontpopt als stabiele factor binnen een Europese Unie op drift, de laatste verdediger van de vrij westerse wereld noemde de New York Times Angela Merkel zelfs nadat Amerika koos voor Donald Trump als president. Kan Merkel dat waarmaken, vertrouwt de Duitse kiezer haar dat toe?
Margriet Brandsma werkte jarenlang voor de NOS, als verslaggever in binnen- en buitenland en als correspondent in Duitsland. Ze schreef een boek over Merkel (‘Het mirakel Merkel’), van haar hand verscheen in 2014 het vluchtverhaal van een Oost-Duitser die naar zijn Nederlandse verloofde wilde (‘Vluchtcode Vlinder’) en in 2016 bij uitgeverij Conserve een bundel interviews met Nederlandse journalisten die in Duitsland werken of gewerkt hebben (‘Was wir noch zu sagen hätten) en een verhalenbundel over Berlijn: ‘Daar is de Muur’.
at Amerika koos voor Donald Trump als president. Kan Merkel dat waarmaken, vertrouwt de Duitse kiezer haar dat toe?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?